Cześć, mam problem z regulatorem US52, chciałem nim regulować silnik szczotkowy z pralki 450 W z prądnicą tachometryczną, silnik startuje, obroty można regulować, wszystko jest OK, dopóki nie ma obciążenia. Pod obciążeniem po pewnym czasie silnik się zatrzymuje, po paru sekundach sam startuje i znowu się zatrzymuje i tak w kółko, dodam, że przy każdym ponownym rozruchu czas pracy jest coraz krótszy, przy pierwszym uruchomieniu idzie około 30 sekund, później startuje na 2-3 sekundy, z kolejnym startem już sekunda. Dodałem radiator na triaka, ale to nie pomogło, sprawdzałem też IPA, czy coś się nadmiernie grzeje na płytce, no i wychodzi, że tylko rezystor wejściowy 3 W/22 k. Co do obciążenia, to napędza luźne wrzeciono małej tokarki, nie ma tam żadnych oporów oprócz samej masy wirujących elementów.

Wrzucam zdjęcie, może coś pomoże, silnik jest podłączony pod brązowy i niebieski, dwa niebieskie do tacho, zielony GND, biały luźny, żółte kondensator 2 µF 450 V.
A jeszcze jeśli możecie napisać, czy patrząc po płytce on faktycznie jest na 400 W? Na dzień dobry wymieniłem kable idące do silnika, parę nitek miedzi i grzały się, triak ma oznaczenie BTB16 800CW.
Wrzucam zdjęcie, może coś pomoże, silnik jest podłączony pod brązowy i niebieski, dwa niebieskie do tacho, zielony GND, biały luźny, żółte kondensator 2 µF 450 V.
A jeszcze jeśli możecie napisać, czy patrząc po płytce on faktycznie jest na 400 W? Na dzień dobry wymieniłem kable idące do silnika, parę nitek miedzi i grzały się, triak ma oznaczenie BTB16 800CW.