logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bootowanie CD w IBM Pentium III 900 płyta intel - jak ?

Coolio 15 Gru 2005 12:43 1872 7
REKLAMA
  • #1 2085468
    Coolio
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam mam problemik w komputerze o nazwie IBM pentium III 900 płyta intel ...
    Chcialem zapytac jak uruchomic Menu bootowania w tym sprzecie mam biosa po niemiecku i nie wiem kompletnie jak to zmienic podobno jakims klawiszem sie wywoluje ?
    Chociaz juz probowalem f1 f2 f12 i nic tylko wchodzi do biosa.
    W biosie samym niema takiej funkcji :( czy ktos moze mi pomoc i zna sie na tym sprzece ?
    Pozdrawiam i dziekuje za informacje ...
  • REKLAMA
  • #2 2085556
    1rycho
    Poziom 22  
    Ocena: 60
    W moim starym IBM kolejność bootowania ustawiało się w BIOSie. Nie było bootmanager. Był to ThinkPad 600.
  • REKLAMA
  • #3 2086285
    Stopergo
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Miałem podobny problem i też ugrzązłem.
  • #4 2086714
    Coolio
    Poziom 10  
    Czy ktos moze nam pomoc?????jak to ustrojstwo ugryzdz???
  • REKLAMA
  • #5 2086757
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Coolio napisał:
    o nazwie IBM pentium III900 płyta intel

To jest nazwa komputera? Tak jest na nim napisane?
  • #6 2086825
    Coolio
    Poziom 10  
    jest to IBM płyta Intela z procesorem pentium III 900 niemiecki bios wczytujac dosa wyczytalem ze po wcisnieciu f12 powinny byc ustawienia botowania ale to nie dziala , wczytuje linijke i potem resetuje sie od nowa ..bootuje tylko dyskietke a ja chcialem wstawic win Xp chyba ze mozna go zainstalowac jakos inaczej tylko jak ?pozdro
  • REKLAMA
  • #7 2086877
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Proszę podać ciąg znaków pokazujący się podczas bootowania na dole ekranu z lewej strony.
  • #8 2091962
    1rycho
    Poziom 22  
    Ocena: 60
    Miałem podobny przypadek z płytą Intela. Nie można było uruchomić bootmanagera, bo były wykasowane hasła w BIOSie, zarówno usera jak i supervisora. Nie ukazywał się wogóle bootmanager. Po wpisaniu hasła zaczął się pojawiać.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy uruchomienia menu bootowania w komputerze IBM z procesorem Pentium III 900 oraz płytą główną Intela, wyposażonym w BIOS w języku niemieckim. Użytkownik nie może wywołać menu bootowania za pomocą standardowych klawiszy (F1, F2, F12), ponieważ BIOS nie posiada widocznej opcji bootowania, a próba wciśnięcia F12 powoduje reset systemu. W dyskusji pojawiła się sugestia, że w starszych modelach IBM (np. ThinkPad 600) kolejność bootowania ustawia się bezpośrednio w BIOS-ie, bez bootmanagera. Jeden z uczestników wskazał, że w przypadku płyty Intela problem może wynikać z braku ustawionych haseł w BIOS-ie (user i supervisor), co uniemożliwia pojawienie się menu bootowania. Po ustawieniu hasła bootmanager zaczął się pojawiać. Użytkownik rozważa instalację systemu Windows XP z dyskietki, gdyż bootowanie z CD nie działa.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA