logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy wzmacniacz Alphard MF-2 poradzi sobie z 25 cm wooferem?

Lavrokh 15 Gru 2005 13:09 2730 2
REKLAMA
  • #1 2085539
    Lavrokh
    Poziom 11  
    Czy miał ktoś do czynienia z tym wzmacniaczem??

Mam 25 cm woofer. Nie ma on jakiejś potężnej mocy i zastanawiam się czy wzmacniacz Alphard MF-2 da sobie radę. Jestem zielony jeżeli chodzi o przeliczanie mocy itp. ale w te 2*300W na obudowie to ja nie wierzę.

Jeżeli sądzicie, że da sobie radę z niezbyt wymagającym subem (też Alpharda) to proszę odpiszcie.
  • REKLAMA
  • #2 2085570
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    Oczywiscie MF-2S
    ja mialem taki teraz braciak napedza nim suba w autku.

Mimo ze alpierd to jednak nie najgorszy co prawda brzmienie jest byle jakies ale cena tez niska jest w stanie oddac jakies 120W rms w mostku na 4 omach na pewno jest 10 razy lepszy od firsta 1600W bo ma przetwornice . Dla niewymagajacego urzytkownika dobre rozwiazanie do napedu dodatkowego suba bo na srednim zakresie gra byle jak.
  • #3 2085584
    Lavrokh
    Poziom 11  
    To nie jest MF-2S tylko MF-2 . MF 2S jest na Mosfecie, a ten nie. Ale jeżeli jakieś suby to ciągnie to chyba nie jest najgożej. Na moim subie napisane jest, że ma to moc 100W max 200W. Chyba dam radę z tym wzmakiem. Skrzynia będzie zamknięta, ale tym to już mój brat się zajmie.

Dzięki za odpowiedź
REKLAMA