logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy J5 - problem z uruchomieniem po resecie do ustawień fabrycznych

Pm36 17 Mar 2025 17:07 336 2
REKLAMA
  • #1 21483930
    Pm36
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem. Chciałem zresetować telefon SAMSUNG Galaxy J5 do ustawień fabrycznych. Znalazłem 4 tutoriale na YT, wszystkie pokazywały tę samą procedurę.
    Zrobiłem wszystko dokładnie jak na filmach i próbowałem uruchomić telefon normalnie.
    I tu zonk - pojawia się startowy obrazek, napis SAMSUNG, dookoła latają gwiazdki czy iskierki. I tak przez kilka godzin, aż do rozładowania baterii. Wróciłem do menu i wyświetliły mi się dwa komunikaty. Podaję zdjęcia. Martwią mnie dwie linie na foto 2 wyświetlone na czerwono. Proszę o pomoc, bo się trochę zżyłem z tym fonem, ma świetny aparat.

Ekran trybu odzyskiwania systemu Android na telefonie Samsung Galaxy J5.
    Zdjęcie ekranu trybu recovery telefonu Samsung Galaxy J5 z widocznymi komunikatami błędów.

AI: Czy możesz podać dokładną treść komunikatów wyświetlonych na czerwono na zdjęciu 1?
    E: unknown volume for path [/sbfs]
    E: unknown volume "/sbfs"
    AI: Czy próbowałeś już jakichś innych kroków, aby rozwiązać problem, poza resetem do ustawień fabrycznych?
    Próbowałem powtórzyć całą procedurę jeszcze raz, bez skutku.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21484308
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1282
    Masz problem z dm-verity. O ile dane np na partycji efs nie ulegly uszkodzeniu, to mozesz sprobowac wgrac na nowo caly soft i tel moze ruszyc. Znajac jednak te modele, i ich wiek, jest spora szansa, ze padnie calkiem przy probie wgrania softu i utknie w trybie EDL. Pamiec eMMC nie jest wieczna.
  • #3 21484645
    Pm36
    Poziom 2  
    Dziękuję serdecznie. Tak zrobię. Czas na nowy telefon, chociaż szkoda go trochę. Starzy ludzie przywiązują się do bibelotów :o)
    Pozdrawiam.
REKLAMA