Nie bardzo wiem jaki dział wybrać.
Husqvarna r112ic nie działa. Bateryjny rider.
Kupiłem uszkodzoną. Oczywiście padnięte akumulatory. Mam inne więc podłożyłem. Jednak nic nie działa.
Zasłanie na 3x12V czyli 36V po włączaniu stacyjki klika stycznik pomocniczy. Podaje wstępnie napięcie na nie wiem na co.
Stycznik główny nie załącza się. Nie ma jazdy ani nie włącza się kosisko. Panel operatora również całkiem ciemny.
Pierwsze co zacząłem sprawdzać to czujniki.
Neutralna pozycja pedału do przodu (uszkodzona)
Pozostałe sprawne,
do tyłu.
hamulec,
montaż kosiska
siedzenie,
załączanie kosiska 2 szt.
Sprawdziłem również stan wiązki elektrycznej. Zdjąłem wszystkie panele. Nie widać żadnych szkodzeń.
Sprawdziłem wszystkie wtyczki. Są czyste żadnych nalotów.
Nie wiem jaka jest zasada działania tej kosiarki. Chodzi o sekwencję startu.
Na tą chwilę wydaję się że aktywacja głównego stycznika przychodzi z silnia jazdy, znaczy silnik ma w sobie sterownik i z tego sterownika dochodzi cieniutki przewód do stycznika głównego.
Kosisko się próbuje załączyć ale momentalnie spada napięcie bo stycznik nie przewodzi. Jest tylko jakby ładowanie wstępne falowników.
Najbardziej ucieszył bym się ze schematu elektrycznego.
Husqvarna r112ic nie działa. Bateryjny rider.
Kupiłem uszkodzoną. Oczywiście padnięte akumulatory. Mam inne więc podłożyłem. Jednak nic nie działa.
Zasłanie na 3x12V czyli 36V po włączaniu stacyjki klika stycznik pomocniczy. Podaje wstępnie napięcie na nie wiem na co.
Stycznik główny nie załącza się. Nie ma jazdy ani nie włącza się kosisko. Panel operatora również całkiem ciemny.
Pierwsze co zacząłem sprawdzać to czujniki.
Neutralna pozycja pedału do przodu (uszkodzona)
Pozostałe sprawne,
do tyłu.
hamulec,
montaż kosiska
siedzenie,
załączanie kosiska 2 szt.
Sprawdziłem również stan wiązki elektrycznej. Zdjąłem wszystkie panele. Nie widać żadnych szkodzeń.
Sprawdziłem wszystkie wtyczki. Są czyste żadnych nalotów.
Nie wiem jaka jest zasada działania tej kosiarki. Chodzi o sekwencję startu.
Na tą chwilę wydaję się że aktywacja głównego stycznika przychodzi z silnia jazdy, znaczy silnik ma w sobie sterownik i z tego sterownika dochodzi cieniutki przewód do stycznika głównego.
Kosisko się próbuje załączyć ale momentalnie spada napięcie bo stycznik nie przewodzi. Jest tylko jakby ładowanie wstępne falowników.
Najbardziej ucieszył bym się ze schematu elektrycznego.