Kernel Power 41 (63)
Witam, mam kłopot z komputerem.
Komputer samoistnie się resetuje (bez blue screena), najczęściej podczas grania w gry, np. grając w CS2 potrafi mi się komputer zrestartować 2 razy w przeciągu pół godziny.
Resetuje się on również, gdy nie korzystam z żadnej aplikacji, ale to dużo rzadziej niż grając w gry.
Robiąc stres testy parę razy przy pomocy OCCT na opcji POWER, wyskakują errory karty graficznej, ale też czasem CPU RAM. Gdy monitoruję użycie i temperaturę podzespołów, to nic nie wychodzi ponad normę.
Zrobiłem już naprawdę wiele w kierunku, żeby to naprawić, ale nic nie pomaga.
Zaktualizowałem sterowniki BIOS.
Zaktualizowałem system z Windows 10 do Windows 11.
Wymieniłem baterię BIOS.
Wymieniłem zasilacz na nowy.
Odkurzyłem komputer perfekcyjnie od środka.
Aktualizowałem sterowniki karty graficznej.
Czy jest coś, co jeszcze mógłbym zrobić, by zdiagnozować ten problem? Niżej podaję moje podzespoły.
Płyta główna - Gigabyte Z490 UD
Procesor - 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11600K @ 3.90 GHz
Karta graficzna - NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM - 16x2 DDR4
Nowy zasilacz kupiony tydzień temu - Zasilacz MSI MPG A850G 850 W 80 Plus Gold PCIe 5.0
Podejrzewam, że problem leży w płycie głównej, ale jestem laikiem w tych tematach, więc nie mam pewności.
AI: Czy sprawdzałeś, czy na komputerze nie ma konfliktów oprogramowania lub złośliwego oprogramowania, które mogłyby powodować te restarty?
Tak
AI: Czy przed wystąpieniem problemu dokonywałeś jakichkolwiek zmian sprzętowych lub instalacji nowych komponentów?
Nie
Witam, mam kłopot z komputerem.
Komputer samoistnie się resetuje (bez blue screena), najczęściej podczas grania w gry, np. grając w CS2 potrafi mi się komputer zrestartować 2 razy w przeciągu pół godziny.
Resetuje się on również, gdy nie korzystam z żadnej aplikacji, ale to dużo rzadziej niż grając w gry.
Robiąc stres testy parę razy przy pomocy OCCT na opcji POWER, wyskakują errory karty graficznej, ale też czasem CPU RAM. Gdy monitoruję użycie i temperaturę podzespołów, to nic nie wychodzi ponad normę.
Zrobiłem już naprawdę wiele w kierunku, żeby to naprawić, ale nic nie pomaga.
Zaktualizowałem sterowniki BIOS.
Zaktualizowałem system z Windows 10 do Windows 11.
Wymieniłem baterię BIOS.
Wymieniłem zasilacz na nowy.
Odkurzyłem komputer perfekcyjnie od środka.
Aktualizowałem sterowniki karty graficznej.
Czy jest coś, co jeszcze mógłbym zrobić, by zdiagnozować ten problem? Niżej podaję moje podzespoły.
Płyta główna - Gigabyte Z490 UD
Procesor - 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11600K @ 3.90 GHz
Karta graficzna - NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM - 16x2 DDR4
Nowy zasilacz kupiony tydzień temu - Zasilacz MSI MPG A850G 850 W 80 Plus Gold PCIe 5.0
Podejrzewam, że problem leży w płycie głównej, ale jestem laikiem w tych tematach, więc nie mam pewności.
AI: Czy sprawdzałeś, czy na komputerze nie ma konfliktów oprogramowania lub złośliwego oprogramowania, które mogłyby powodować te restarty?
Tak
AI: Czy przed wystąpieniem problemu dokonywałeś jakichkolwiek zmian sprzętowych lub instalacji nowych komponentów?
Nie