logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Router RadiX AXE6600 - problem z logowaniem do panelu konfiguracyjnego

wiqux 22 Mar 2025 09:46 252 9
REKLAMA
  • #1 21490071
    wiqux
    Poziom 3  
    Witam
    Posiadam router RadiX AXE6600 WiFi 6E Tri-Band Gaming Router i nie mogę się zalogować na panel konfiguracyjny. Pokazuje, że jest błędne hasło. Też taki szczegół, że nazwa SSID wyszukiwanego połączenia ma inną końcówkę niż ta podana z tyłu na naklejce razem z hasłem. Próbowałem łączyć się z routerem za pomocą WiFi, kabla LAN i aplikacji MSI na Androida. Próbowałem również przywracać router do ustawień fabrycznych za pomocą przycisku RESET, wciskając ok. 30 s.

Czy ktoś miałby pomysł, jak to rozwiązać?
    Może coś źle robię?

Pozdrawiam

Etykieta z routera z informacjami do logowania, w tym SSID, hasło i użytkownik.
    Widoczne dwie nazwy sieci WiFi: MSI_2G_49 i MSI_5G_49. Instrukcja szybkiego startu do routera RadiX AX6600.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21490136
    madmarmot
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Cytat:
    i nie mogę się zalogować na panel konfiguracyjny.

Może Przycisk Tarczy Smoka blokuje? :P

Cytat:
    Próbowałem również przywracać router do ustawień fabrycznych za pomocą przycisku RESET wciskając ok. 30s.

Wyłącz router przyciskiem zasilania, odłącz kabel z gniazda WAN. Podłącz kabel - skrętkę do pierwszego gniazda LAN routera, drugi koniec do karty sieciowej w komputerze. Otwórz przeglądarkę i przejdź pod adres:
    http://msirouter.login/

Użyj danych z naklejki admin : hasło.
  • #3 21490154
    wiqux
    Poziom 3  
    Zamówię Bagginsa, żeby przedarł się obok smoka XD

A teoretycznie tak robiłem, podłączyłem kabel LAN komputer-router i wchodziłem na tę stronę, logowałem się za pomocą danych na naklejce i też nic. Błędne hasło.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21490192
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5500
    wiqux napisał:
    Próbowałem również przywracać router do ustawień fabrycznych za pomocą przycisku RESET wciskając ok. 30s.

Tak zaleca instrukcja obsługi?

Skąd ten router masz, gdzie i od kogo kupiony?
  • REKLAMA
  • #5 21490203
    wiqux
    Poziom 3  
    >>21490192 czy zaleca, nie wiem, nigdzie tego nie znalazłem, na czuja to robiłem, raz dłużej, raz krócej, wciskałem np. trzy razy.

Router kupiony po "zwrocie", dlatego już przygotowałem w razie w paczkę do zwrotu, ale jeszcze ciekawi mnie, co na to inni powiedzą, czy znają takie przypadki, może akurat.
  • Pomocny post
    #6 21490218
    KOCUREK1970
    @wiqux
    W internecie można znaleźć ogrom tematów, identycznych z Twoim problemem - jak widać, nie jesteś jedyny.

Na stronie internetowej www MSI poszukaj tego routera, zapoznaj się z jego instrukcją obsługi, pobierz oprogramowanie:
    https://pl.msi.com/Networking/RadiX-AXE6600-WiFi-6E-Tri-Band-Gaming-Router
  • REKLAMA
  • #7 21490241
    wiqux
    Poziom 3  
    >>21490218
    Możesz mi podać przykładowe fora na ten temat? Bo szukałem, na forum MSI też, ale chyba parę lat bez typowego siedzenia w internetach już wyszedłem z wprawy i nie wiem, jak już szukać, wpisywałem parę razy i nic nie znalazłem (i to nie lenistwo bo już siedzę nad tym trzeci dzień😅) , a zapewne to prostota.

Spróbuję z tym oprogramowaniem, jak mówisz.
  • Pomocny post
    #8 21490245
    KOCUREK1970
  • #9 21490279
    wiqux
    Poziom 3  
    Dzięki za wskazówki, będę próbował dalej działać! Dam znać, czy się udało.
  • #10 21900161
    wiqux
    Poziom 3  
    Nic nie pomogło. Router został zwrócony jako uszkodzony. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi ;).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy routera MSI RadiX AXE6600 WiFi 6E Tri-Band Gaming Router, który nie pozwala zalogować się do panelu konfiguracyjnego mimo użycia danych z naklejki, połączenia przez Wi‑Fi, LAN i aplikację MSI na Androida oraz wielokrotnego resetu fabrycznego. Zwrócono uwagę na możliwą blokadę przyciskiem „Smok” oraz zalecenie logowania przez adres msirouter.login po podłączeniu komputera bezpośrednio kablem LAN do pierwszego portu, z użyciem loginu admin i hasła z etykiety. Wskazano też na potrzebę sprawdzenia instrukcji obsługi, oprogramowania i podobnych przypadków na forach MSI oraz Reddit. Ostatecznie router nie został naprawiony i został zwrócony jako uszkodzony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA