logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung Note 8 - wymiana ekranu, wibracje i komunikat o przegrzaniu po ładowaniu

Labinowicz 26 Mar 2025 16:57 318 5
  • #1 21496333
    Labinowicz
    Poziom 2  
    Witam, kupiłem Samsunga Note 8 z popsutym ekranem na OLX, wcześniej był sprawny, tylko ekran lekko rozlany, ale kiedy wymieniłem wyświetlacz, po 10 sekundach od podłączenia ładowarki wyświetla to, co na obrazku, choć wcale nie jest gorący. Wszystkie plastiki są na swoim miejscu. Co może być przyczyną?

Telefon z symbolem ostrzegawczym na ekranie po podłączeniu do ładowarki.
    AI: Czy ekran, który wymieniłeś, jest oryginalny i czy był kupiony z zaufanego źródła?
    Ekran jest oryginalny.
    AI: Jakiej ładowarki i kabla używasz do ładowania telefonu? Czy są one oryginalne?
    Oryginalna ładowarka i kabelek od Samsunga 25 W.
  • Pomocny post
    #2 21496469
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 219
    Cewka od ładowania indukcyjnego zamontowana?
  • #3 21496501
    Labinowicz
    Poziom 2  
    >>21496469 zamontowana, na wszystkie śrubki.
  • Pomocny post
    #4 21496571
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 219
    Labinowicz napisał:
    >>21496469 zamontowana, na wszystkie śrubki.

Rozkręc, zdejmij osłonkę płyty głównej z przyklejona indukcja i sprawdź czy wszystkie piny na płycie głównej są na swoim miejscu i stykają się z indukcja. Możesz też mieć problem ze złączem ładowania tj. całym dockiem z taśmą. Możliwe że trzeba będzie ją wymienić. Sprawdź miernikiem jakie napięcie masz na wyjściu złącza tej taśmy. Jak masz niewiele ponad 2 volt to taśma z gniazdem do wymiany
  • #5 21499787
    Labinowicz
    Poziom 2  
    Telefon działa! Wystarczyło przy pierwszym uruchomieniu przytrzymać palcem piny od indukcji palcem.
    Telefon z przypiętym rysikiem, położony na stole, z widocznym ekranem startowym.
  • #6 21499788
    Labinowicz
    Poziom 2  
    Przytrzymałem palcem piny od indukcji przy pierwszym uruchomieniu.
REKLAMA