Nie widać przecinka tam. Przytrzymaj dłużej przycisk by wejść do szerszego menu, przeklikaj trochę aż pojawi się test wyświetlacza, na którym powinny palić się wszystkie dostępne znaki - sprawdź czy wyświetla przecinki.
Pytasz w kontekście za dużego zużycia? Czy ten licznik był wymieniony czy dopiero będzie w tym roku?
Podobno w lipcu był wymieniany ten licznik jeszcze za czasów poprzedniego właściciela. Jestem totalnie zielony, jeśli chodzi o te sprawy, i nie wiem, czy nowy licznik nie powinienem się kręcić od 0. W Tauronie jest ustawiona prognoza i boję się, że jeśli przyjdzie rozliczenie, to na kilka tysięcy. Nie mam pojęcia teraz, czy kWh przy wymienianiu licznika wskazywało już taką wartość, czy mam 580 kWh czy 5580 kWh.
nie wiem czy nowy licznik nie powinienem się kręcić od 0.
Po pierwsze obecne liczniki elektroniczne w tym Twój nie mają elementów kręcących się.
Po drugie stan początkowy nie musi być 0 (zerowy). Stan licznika po zamontowaniu powinien być zapisany w protokole wymiany i od takiego stanu zaczyna się Twoje zużycie.
Po trzecie stan licznika energii czynnej pobranej jest w kodzie 1.8.0 .
Wartości te podawane są z dokładnością do jednego miejsca po przecinku. Przełącz przyciskiem wielokrotnie klikając na kod 1.8.0 aby odczytać stan licznika. Wykaz znaczenia pozostałych kodów znajdziesz tutaj.
Miłej zabawy w odczyty współczesnego licznika.
Sprzedaż i serwis kas fiskalnych oraz sprzętu towarzyszącego.
Sprzedaż części zamiennych.
Porady tylko na forum!
Pozdrowienia z Podlasia (nie mylić z woj.podlaskim)
Już zadzwoniłem do Tauronu i babka powiedziała, że licznik wskazuje wartości poprzedniego. Wbiłem też również w te rozszerzone menu tego licznika i tam już jest pokazany przecinek. Wartość na liczniku ze zdjęcia jest bez przecinka. Dziękuję za pomoc <3