logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie marki kabli AV polecacie do zakupu kabla DP? Czego unikać?

byczynho 28 Mar 2025 14:39 189 2
REKLAMA
  • #1 21498944
    byczynho
    Poziom 19  
    Ocena: 55
    Witajcie.

Przy okazji szukania kabla DP pomyślałem, że zapytam znawców tematu jakich marek kabli AV unikać a jakie wybierać? Istnieje coś na wzór czarnej listy zasilaczy dla producentów takiego okablowania?
    Wybór w sieci jest ogromny, mnie osobiście już 2x udało się kupić kabel HDMI, po którym ekran miga, teraz przy zakupie kabla DP chce uniknąć takiej niespodzianki.
    Czym się sugerować przy zakupie takiego kabla?
  • REKLAMA
  • #2 21498953
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3534
    DP nie jest tak wrażliwy na zakłócenia jak HDMI.

byczynho napisał:
    mnie osobiście już 2x udało się kupić kabel HDMI, po którym ekran miga

Jaka rozdzielczość/jakie odświeżanie/Jaki kabel/jest uziemienie w sieci elektrycznej/czy to miganie nie zbiega się przy włączeniu jakiegoś prądożernego urządzenia jak bojler/sprężarka w lodówce jeżeli komputer i takie urządzenia są na jedej fazie?
  • #3 21499295
    byczynho
    Poziom 19  
    Ocena: 55
    Mieszkam w 20sto letnim bloku więc zakładam, że uziemienie jest. Żadnych ciężkich sprzętów również tutaj nie podłączam.
    Jest to kabel firmy Vayox o długości 5m kupiony w Bricomarche. Na monitorze FHD@60 działa dobrze ale podłączony do monitora 1440@180 obraz migał niezależnie od ustawionego odświeżania.
    Teraz potrzebuje DP do tego monitora 1440@180 i chce uniknąć takiej sytuacji.
REKLAMA