Witam.
Bardzo wredna usterka. Kopiarka zacina papier w zespole utrwalania i to zawsze w tytm samym miejscu - kawałek kartki wystaje od strony wnętrza kopiarki. Najciekawsze jest to że nie dzieje się to za każdym razem tzn. jak zacznie już zacinać to zacina do bólu a jak jest dobrze to można zrobić i 100 kopii i nic
Opisze dokładniej całą sytuacją: przywiozłem kopiarkę na warsztat od klienta jakieś 25 km i było dobrze, natępnego dnia rano kopiowałem i też było OK, odwiozłem do klienta i po dwóch kopiach jw. przywiozłew na warsztat i co najśmieszniejsze jest OK odwiozłem do klienta i zacina z szuflady a z bypassu jest ok. Dodam jeszcze że występują i takie kaprysy że z bypassu i z szuflady jest tak samo tzn. albo kopiuje albo zacina. Obraz przy zacięciach jest nie przesuniety. Sam już nie wiem co jest a klient patrzy na mnie jak na wariata
Moje jedyne podejrzenia to zimny lut uwidaczniający się podczas transportu (zmiany temperatury + wibracje) ale moge się mylić. Czujnik wyjścia z utrwalania jest nowy.
Będę wdzieczny za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam Tomek.
Bardzo wredna usterka. Kopiarka zacina papier w zespole utrwalania i to zawsze w tytm samym miejscu - kawałek kartki wystaje od strony wnętrza kopiarki. Najciekawsze jest to że nie dzieje się to za każdym razem tzn. jak zacznie już zacinać to zacina do bólu a jak jest dobrze to można zrobić i 100 kopii i nic
Będę wdzieczny za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam Tomek.