logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić zasięg anteny WiFi w przekaźniku HMJ-Matter-SB01?

slk 02 Kwi 2025 16:22 192 4
REKLAMA
  • #1 21504690
    slk
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Jak poprawić zasięg anteny WiFi w przekaźniku, zaznaczone na poniższym zdjęciu

Przekaźnik elektroniczny z zaznaczonym miejscem na antenę Wi-Fi.

Czy wystarczy dolutować jakiś drucik, czy potrzebna jest jakaś specjalna antena?
    AI: Czy możesz opisać, w jakim środowisku używasz przekaźnika HMJ-Matter-SB01? Czy są jakieś przeszkody, które mogą wpływać na zasięg WiFi?
    Przekaźnik jest w innym pokoju niż router.
    AI: Jakie masz doświadczenie z lutowaniem i pracą z komponentami elektronicznymi? Czy czujesz się komfortowo z takimi zadaniami?
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21504712
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5440
    slk napisał:
    Przekaźnik jest w innym pokoju niż router.

To sama antena niewiele da.
    Miejsce instalacji anteny to musi być sygnał odbierany z głównego routera minimum na poziomie -50 dBm, albo nawet -40 dBm.
  • REKLAMA
  • #3 21504719
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 21504725
    slk
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Wiem, że jest to jakieś rozwiązanie, aby zastosować dodatkowe urządzenie w stylu repeater'a. Ale tylko to urządzenie ma problem z zasięgiem.

Udało mi się znaleźć odpowiedź na elektrodzie, gdzie był podobny problem. Jeden z użytkowników zasugerował przylutowanie dłuższego drucika.

Zrobiłem tak i zadziałało. Urządzenie łapie wifi z trudno dostępnym miejscu.
  • #5 21504756
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA