logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson Altima 380 - CD kręci się bez przerwy, kieszeń nie otwiera się

przemrtv 16 Gru 2005 00:34 1907 7
REKLAMA
  • #1 2087790
    przemrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 22
    Witam, mam problem z tą wieżą: po włączeniu zaczyna się kręcić talerz CD cały czas, nie można otworzyć kieszeni CD. Impulsy na foto czujniku są. Pomożcie co z tym zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 2088113
    KRISSERV
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam
    Często na takie uszkodzenie pomagało przelutowanie płytki pod mech cd.
    Zwróć uwage na opto są tam 3 sztuki
  • REKLAMA
  • #3 2088375
    przemrtv
    Poziom 22  
    Już rozbieram, i będę przelutowywał, jeszcze jedno pytanie jest jakiś całkowity reset tego sprzętu?
  • #4 2089808
    D1C1
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Witam. Wymień pasek karuzeli .
  • REKLAMA
  • #5 2274819
    przemrtv
    Poziom 22  
    Płytka przelutowana, paski wymienione ale dalej talerz sie kręci w kółko.
  • REKLAMA
  • #6 3690471
    Piko
    Poziom 22  
    Ocena: 110
    Witam mam przed sobą też taki wynalazek i widzę że na jednej ustarce się tu nie kończy .. mnie gdzieś giną impulsy do elektromagnesów w magnetofonie ... makabra .. czy masz może jakiś "kawałek" schematu?
    Pozdrawiam Piko.

Mam schemat (nawet z elektrody) i bedę dumał co i dlaczego?
    Pozdrawiam Piko.
  • #7 3796276
    przemrtv
    Poziom 22  
    Witam, a ja jeszcze gdzieś mam tę wieżę. Jeśli na coś wpadniesz daj znać, ja też odkopię swoją i się pomęcze. Pozdrawiam!
  • #8 3797429
    Piko
    Poziom 22  
    Ocena: 110
    :):):):):) a ja liczyłem że Wy mi pomożecie ;) .
    Pozdrawiam Piko.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wieży Thomson Altima 380, w której po włączeniu talerz CD kręci się bez przerwy, a kieszeń CD nie otwiera się. Impulsy na fotoczujniku są obecne, co wskazuje na działanie czujników optycznych. Proponowane rozwiązania obejmują przelutowanie płytki sterującej mechanizmem CD, zwracając uwagę na trzy opto czujniki, oraz wymianę paska karuzeli. Pomimo wykonania tych czynności problem z ciągłym obracaniem talerza nie został rozwiązany. Dyskusja wskazuje na możliwe problemy z impulsami do elektromagnesów lub innymi elementami mechanicznymi i elektronicznymi, jednak brak jest jednoznacznej metody całkowitego resetu urządzenia. Uczestnicy wymieniają się informacjami o schematach i planują dalszą diagnostykę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA