Witam. Mam problem z M55. Nie odtwarza dzwonków, ale słychać tony klawiszy i jest też dźwięk, gdy tel loguje się do sieci (3 bipy). Jeśli chce odtworzyć dzwonek, to w głośniczku słychać bardzo słabo jakieś trzaski. Gdy ktoś dzwoni, można coś usłyszeć jeśli włączy się funkcję głośnomówiącą. Wgrałem soft v10, przeczyściłem i sprawdziłem styki w głośniczku.
Prosze o jakieś wskazówki co zrobić. Czy to problem hardware czy software?
P.S. Ten tel kupiłem w USA jako M56, czyli dwusystemowy na USA. W Polsce kupiłem uszkodzony M55 ze sprawną niby płytą i przełożyłem. Gdybym wiedział, które podzespoły odpowiadają za pasmo GSM, może wartałoby przelutować te podzespoły ze starej płyty do tej od M56, zeby uzyskac w niej nasze częstotliwości? Co myslicie na ten temat?
Pozdrawiam
Krzysiek
ktl(_at_)o2.pl
Prosze o jakieś wskazówki co zrobić. Czy to problem hardware czy software?
P.S. Ten tel kupiłem w USA jako M56, czyli dwusystemowy na USA. W Polsce kupiłem uszkodzony M55 ze sprawną niby płytą i przełożyłem. Gdybym wiedział, które podzespoły odpowiadają za pasmo GSM, może wartałoby przelutować te podzespoły ze starej płyty do tej od M56, zeby uzyskac w niej nasze częstotliwości? Co myslicie na ten temat?
Pozdrawiam
Krzysiek
ktl(_at_)o2.pl