Witam forum, mam ciekawą sprawę, wiem, że to jest forum techniczne, a nie prawne, ale niech będzie w razie czego prośba do moderatora o usunięcie. Otóż na prawo jazdach na odwrocie są kody i tu chodzi o kod 01 (wymaga stałego noszenia szkieł okularowych podczas prowadzenia auta, i a no bo kod 02 szkła kontaktowe jak policjant ma sprawdzić czy on ma "kontakty" szkła / i co ciekawe chłopak prowadził Tira okulary miał, tyle że podwinął je na włosy, słońce nisko no i rutynowa kontrola na początku było OK. Ale jeden z policjantów wypatrzył te kody i jakaś dyskusja i ich wkurzył temat skierowany do sądu potencjalnie 1500 Pln.
Co do tych kodów jest ich sporo to piszę tak na szybko. Bo zaproszenie do sądu dostał, podsunąłem mu rozwiązanie, ale on jest za impulsywny i raczej nie przebrnie tego bez kary, gdyby się im nie stawiał być może rozeszło by się po kościach.
Co do tych kodów jest ich sporo to piszę tak na szybko. Bo zaproszenie do sądu dostał, podsunąłem mu rozwiązanie, ale on jest za impulsywny i raczej nie przebrnie tego bez kary, gdyby się im nie stawiał być może rozeszło by się po kościach.