Witam,
Mam sieć Wi-Fi z dwoma routerami mesh Huawei OptiXstar K562 po kablu. Jeden na piętrze (wszystko działa ok) i drugi na parterze, gdzie występuje problem. I tu ciekawe zjawisko: jak opuszczam rolety albo uruchamiam urządzenie o większym prądzie (niż ładowarka, np. inhalator
) podłączonym do gniazdka w bliskiej odległości, router traci na chwilę połączenie z tym głównym. Ponieważ mam podłączony TV po kablu do routera mesh, o którym mowa, widzę komunikat "kabel został rozłączony". Jak oglądam TV typu Netflix, Disney, to na kilka sekund mnie wyrzuca... Ciekawe, że jak podłączyłem TV bezpośrednio do gniazdka, gdzie wpięty jest router, to się to nie dzieje. Gdzie szukać? W sprzęcie i konfiguracji, czy w instalacji elektrycznej, która mogłaby zakłócać? Tylko jest to możliwe, że większe prądy zakłócają Cat5e?
Mam sieć Wi-Fi z dwoma routerami mesh Huawei OptiXstar K562 po kablu. Jeden na piętrze (wszystko działa ok) i drugi na parterze, gdzie występuje problem. I tu ciekawe zjawisko: jak opuszczam rolety albo uruchamiam urządzenie o większym prądzie (niż ładowarka, np. inhalator