Witam wszystkich. Przychodzę z zapytaniem o kasetony sufitowe. Mam położone stare kasetony po poprzednich właścicielach, które mi się nie podobają. Czy jest możliwe i sensowne kleić nowy kaseton na stary? W jednym pokoju zrywałem stare i po 2 m² straciłem czucie w rękach, tak trzymały, a sufity mają 3,5 m wysokości. Jedynym sposobem było użycie metrowego pałąka z ostrym końcem, by oderwać je na łączeniach do płyt GK, niekiedy razem z kartonem z płyt.
AI: Z czego są wykonane te stare kasetony i w jakim są stanie? Czy dobrze trzymają się sufitu, czy może gdzieś się odklejają albo są nierówności?
Styropian.
Trzymają bardzo dobrze.
AI: Jakie nowe kasetony planujesz położyć (materiał, rodzaj, producent)? Czy sprawdzałeś, czy producent dopuszcza montaż na stare kasetony?
Również styropianowe.
AI: Z czego są wykonane te stare kasetony i w jakim są stanie? Czy dobrze trzymają się sufitu, czy może gdzieś się odklejają albo są nierówności?
Styropian.
Trzymają bardzo dobrze.
AI: Jakie nowe kasetony planujesz położyć (materiał, rodzaj, producent)? Czy sprawdzałeś, czy producent dopuszcza montaż na stare kasetony?
Również styropianowe.