logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karcher HD 613 – spalony włącznik, buczenie silnika, jak sprawdzić bezpośrednio?

piotrgolebiowski26 19 Kwi 2025 13:56 411 1
REKLAMA
  • #1 21524264
    piotrgolebiowski26
    Poziom 5  
    Wnętrze otwartej obudowy myjki ciśnieniowej Karcher z widoczną instalacją elektryczną i spalonymi stykami wyłącznika. Witam, pacjent Karcher HD 6/13.
    Po dłuższym myciu kostki zaczął mi wybijać wyłącznik i po kilku próbach już myjka przestała działać.
    Buczy, ale nie działa.
    Rozkręciłem i zauważyłem, że są spalone styki na włączniku (pewnie zbyt długa praca).
    Czy jest możliwość podpięcia tego na krótko, aby sprawdzić, czy to jest przyczyną? U nas w okolicy jest jeden mechanik od takich rzeczy, ale raz już mnie chciał naciągnąć na spaloną pompę i nie chcę powtórki, żeby było tak samo tym razem.
    Wnętrze myjki ciśnieniowej Karcher z odsłoniętymi przewodami i włącznikiem, widoczne zużycie styków.
    Zbliżenie na spalony styk włącznika elektrycznego wewnątrz myjki ciśnieniowej Karcher HD 6/13.
  • REKLAMA
  • #2 21524293
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4610
    Na tym zdjęciu nie widać spalonych styków, ale pominięcie ich i połączenie "na krótko" i włączenie urządzenia wtyczką pozwoli na diagnozę, czy winny jest wyłącznik, czy usterka jest poważniejsza.
REKLAMA