logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux ESL5323LO – brak automatycznego otwierania drzwi i sygnału dźwiękowego po cyklu

sliver1 21 Kwi 2025 11:27 450 4
REKLAMA
  • #1 21526044
    sliver1
    Poziom 22  
    Ocena: 122
    Mam problem ze zmywarką Electrolux ESL5323LO. Po zakończeniu programu nie otwiera automatycznie drzwiczek. Mechanizm otwierania sprawdzałem i po podaniu bezpośrednio 230V za każdym razem otwiera. Odłączałem od zasilania, zmieniałem kilkukrotnie w ustawieniach tą opcje na włączona/wyłączona i nic to nie dało. Zmywarka ma też opcję sygnalizacji dźwiękowej po cyklu ale co dziwne po jej aktywowaniu też nie działa mimo, że wcześniej kilkukrotnie włączałem tą funkcję i nie było problemu. Poproszę o jakieś podpowiedzi co sprawdzić przed wyciągnięciem sprzętu z zabudowy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21526114
    sliver1
    Poziom 22  
    @@@@@ >>21526062

W moim przypadku to nie jest to. Zmywarka nie podaje sygnału do otwarcia. Ustawiona jest prawidłowo. Po podaniu "na krótko" 230V otwiera za każdym razem.
  • REKLAMA
  • #4 21529484
    sliver1
    Poziom 22  
    Gdzie w tym modelu jest sterownik? Na froncie nie ma, na górze jest tylko panel z przełącznikami, na spodzie też nie widzę.
    Widok od spodu zdemontowanej zmywarki, widać wiązki przewodów oraz elementy instalacji wodnej. Wnętrze dolnej części zmywarki z widocznym okablowaniem i panelem serwisowym, bez widocznego sterownika na froncie.
  • #5 21536695
    sliver1
    Poziom 22  
    Sam sobie odpowiem - sterownik jest z tyłu zmywarki w dolnej części. Po jego demontażu, sprawdzeniu i ponownym podłączeniu otwieranie po zakończeniu cyklu i powiadomienie dźwiękowe zaczęło działać. Nie mam pojęcia dlaczego.
REKLAMA