logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wolf CBG 35 – błąd 001: diagnostyka, wymiana czujników, demontaż wymiennika

kontakt85 21 Kwi 2025 20:56 786 5
REKLAMA
  • #1 21526532
    kontakt85
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Błąd 001 w kotle Wolf CBG 35
    Od czego zacząć, które czujniki wymienić?
    Jak otworzyć wymiennik ciepła, czy najpierw robimy demontaż wentylatora?
    Widziałem, że chyba można to zrobić tylko imbulsem
    Kocioł gazowy Wolf CGB-35 z zapaloną na czerwono kontrolką błędu na panelu sterowania.
    AI: Czy błąd 001 pojawił się nagle, czy po jakiejś konkretnej sytuacji (np. po serwisie, przerwie w dostawie gazu, innych pracach)?
    Nagle się pojawił
    AI: Czy próbowałeś już jakichś działań naprawczych lub diagnostycznych (np. reset kotła, sprawdzenie czujników, czyszczenie)? Jeśli tak, to jakich?
    Jeszcze nie
  • REKLAMA
  • #2 21526643
    W0jtek92
    Poziom 39  
    Ocena: 1256
    Witam. Doświadczenia w serwisie z tego co piszesz to raczej nie posiadasz, zostaw to lepiej autoryzowanemu serwisowi Wolf. Z gazem to nie jest zabawa a i porażenie prądem Ci może grozić.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 21526648
    kontakt85
    Poziom 2  
    Wojtek, coś posiadam, ale akurat nie z tym Wolfem, pytałem o parę podpowiedzi.))
  • REKLAMA
  • #4 21526656
    W0jtek92
    Poziom 39  
    Ocena: 1256
    Witam. Skoro chwytasz się serwisu tego Wolfa to pewnie byłeś na jakimś ich szkoleniu. Więc podstawy powinieneś posiadać. Czyli budowa i konstrukcja urządzenia. Ja posiadam samochód. Wiem że ma silnik, koła, hamulce, coś tam wiem ale do jego naprawy jest tak zwany mechanik samochodowy. Sam się nie łapie z uwagi na fakt że kotły gazowe naprawiam, budowę ich znam , zarobkowo to robię więc jestem zobowiązany by robić to fachowo i dobrze. Ja się krawiectwa nie chwytam bo pojęcia o tym nie mam więc Ty też nie dłub tam gdzie nie powinieneś. Coś tam wiesz piszesz, skoro wiesz to zdejmij obudowę, sprawdź co Ci potrzeba i rozkręć ten kocioł. Po co głupie pytania co najpierw i jakim kluczem?. No pomyśl sam....
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 21526665
    kontakt85
    Poziom 2  
    Wojtek
    Głównie chodziło mi o rozmiar impulsu.
    I konkretnie, czy ktoś miał podobnie błąd 001,
  • #6 21559509
    kontakt85
    Poziom 2