logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Windows 10 – pasek zadań nie wyświetla ikon po starcie, komendy PowerShell nie działają

jkorybnumer4 23 Kwi 2025 19:16 1761 5
REKLAMA
  • #1 21528448
    jkorybnumer4
    Poziom 4  
    Witam. Problem z paskiem: po każdym uruchomieniu komputera nie ładuje się on do końca. Jest, ale nie ma ikon. PowerShell i komendy z poradnika nie pomogły. Ma ktoś jakiś pomysł?
    Pasek zadań Windows 10 bez widocznych ikon aplikacji.
    AI: Jaka masz wersję Windows 10 (Home/Pro, numer kompilacji)?
    Pro
    AI: Czy przed pojawieniem się problemu były jakieś aktualizacje systemu, instalacje nowych programów albo sterowników?
    nie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21528676
    karolkars1205
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witaj, może problemem są jakieś uszkodzone pliki systemowe, np. explorer.exe czy inne...
    Spróbuj uruchomić komendę "sfc /scannow". Szuka uszkodzonych plików systemowych i je naprawia.
  • REKLAMA
  • #3 21528679
    jkorybnumer4
    Poziom 4  
    Już to zrobiłem.
    Dodatkowo Microsoft Store nie może pobrać żadnej aplikacji.
    Windows Update się nie chce załadować.
    Coś mi się wydaje, że przywrócenie systemu będzie najszybszym rozwiązaniem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21528735
    karolkars1205
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Spróbuj przywrócić i daj znać, czy rozwiązało problem. Finalnie backup plików za pomocą zbootowania systemu live (np. Linuxa) z USB (albo bezpośrednio w systemie, jak będzie na tyle sprawny) i reinstall Windowsa...
  • REKLAMA
  • #5 21583131
    jkorybnumer4
    Poziom 4  
    Przyzwyczaiłem się. Pomagało uruchomienie kompa 2x. Dodatkowo menedżer zadań nic w sobie nie miał, jakiś wirus pozmieniał coś w rejestrze. Znalazłem też Barousel'a i parę innych dziwacznych rzeczy, tak to bywa, jak jest jeden komputer do gier dla całej rodziny. Lecz znalazłem rozwiązanie dla leniwych. Odpalamy instalator na odpalonym systemie i instalujemy aktualizację z instalatora. Naprawione. Dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam serdecznie.
  • #6 21583133
    jkorybnumer4
    Poziom 4  
    Przyzwyczaiłem się. Pomagało uruchomienie kompa 2x. Dodatkowo menedżer zadań nic w sobie nie miał, jakiś wirus pozmieniał coś w rejestrze. Znalazłem też Barousel'a i parę innych dziwacznych rzeczy, tak to bywa, jak jest jeden komputer do gier dla całej rodziny. Lecz znalazłem rozwiązanie dla leniwych. Odpalamy instalator na odpalonym systemie i instalujemy aktualizację z instalatora. Naprawione. Dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam serdecznie.
REKLAMA