logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 - Pasek Startu i ikonki na pulpicie nie działają po zalogowaniu

damian2008 10 Lut 2007 15:20 1038 9
REKLAMA
  • #1 3552525
    damian2008
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    witam moj problem to to jest to ze wlaczam kompa wpisuje haslo loguje sie do systemu i klikam np,. na pasek startu a on nie dziala nic na nim nie dziala odpalam kompa jeszcze raz i pasek dziala a ikonki na pulpicie nie dzialaja i albo to albo to albo wszytko jest okej ale to zadko co moze byc tego przyczyna i jak to naprawic?z gory dzieki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 3553102
    damian2008
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    to nie trzeba logow sprawdzac bo itak to zrobilem wiec jak?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3553123
    Radek102
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    To czemu nie napisałeś że log zrobiłeś i że czysto
    A mi nadal wygląda to na jakiś syf w systemie
    Zrób defragmentacie
    A tak w ogóle jaki system jaka konfiguracja
    Jak ktoś ma Ci w czymś pomóc to pisz jaśniej o co Ci chodzi i jaki masz problem

Dodano po 8 [minuty]:

Marcinzabrze napisał:
    a kiedy bykl ostatnio format??

A co to ma wspulnego
    Ja miałem ostatni 2 lata temu i co ?
  • REKLAMA
  • #7 3553208
    Radek102
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Albo pomagasz albo sieć cicho
    A gwarantuje Ci że nie mam namieszane Nie narzekam
  • #8 3553319
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    ja ostatni format robilem jak wymieniałem płyte głowna (musialem roznica chipsetow ) to bylo 3 lata temu . dla autora wklej tu log z Hijackths. jaki masz system , jaki antywirus ? uaktualniony ?
  • #9 3553900
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3812
    :arrow: damian2008 :!:
    Proszę edytować ostatnie posty i dokonać stosownych zmian w pisowni.
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Pisownię niektórych postów koryguję sam, jednak nie jest to moim obowiązkiem.
    Posty nie spełniające tych kryteriów będą usuwane do "Kosza".
    W przypadku nie podporządkowania się moim zaleceniom temat zostanie zamknięty wraz z konsekwencjami regulaminowymi!
    PS.
    Szanowny kolego damian2008 proszę odpowiadać na pytania i postępować według podanych instrukcji jeżeli nie temat zostanie zamknięty...
  • #10 3553972
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Wklej log z hjt na forum.
    Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe.
    Odinstaluj w dodaj-usun programy->skladniki systemu: upnp.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z systemem Windows 10, polegający na tym, że po zalogowaniu pasek Start oraz ikonki na pulpicie nie reagują na kliknięcia. Po ponownym uruchomieniu komputera pasek Start działa, ale ikonki na pulpicie przestają działać, lub odwrotnie, a czasem wszystko funkcjonuje poprawnie. W dyskusji sugerowano wykonanie analizy logów za pomocą narzędzia HijackThis w celu wykrycia potencjalnych infekcji lub błędów systemowych. Poradzono również defragmentację dysku oraz sprawdzenie konfiguracji systemu i aktualności oprogramowania antywirusowego. Wskazano na możliwość występowania konfliktów systemowych lub zainfekowania systemu, co może powodować niestabilność interfejsu użytkownika. Zalecano także zamknięcie niepotrzebnych portów sieciowych przy pomocy narzędzia wwdc.exe oraz odinstalowanie składnika systemowego UPnP, który mógłby wpływać na działanie systemu. W dyskusji pojawiły się uwagi dotyczące poprawności pisowni i formy wypowiedzi, jednak nie wpłynęły one na merytoryczne rozwiązania problemu. Ostatecznie problem wskazuje na możliwe uszkodzenia lub konflikty w systemie operacyjnym wymagające diagnostyki logów i czyszczenia systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA