Witam, ostatnio chciałem włączyć rano komputer, lecz na ekranie monitora widnieje napis "cable not connected". Sprawdziłem wszystkie kable, podłączyłem je na nowo i dalej nic się nie zmieniło. Gdy podpiąłem kabel z monitora do laptopa, widniał pulpit z laptopa na monitorze, więc myślę, że to coś z komputerem, lecz nie wiem, za co się zabrać. Monitor mam podłączony pod kartę graficzną GeForce nVidia 1050 Ti, a typ łączenia to HDMI z obydwu stron. Gdy próbuję podpiąć go pod inne wejście HDMI w komputerze, dalej nic się nie dzieje. Niestety nie mam innego kabla z przejściówką na VGA, by sprawdzić, czy to wina portu, a chciałbym spytać, czy dałoby radę coś innego sprawdzić, gdy nie mogę nawet wejść do BIOS-u przez błąd obrazu..?
AI: Czy komputer po włączeniu uruchamia się normalnie? Mam na myśli, czy słychać dźwięki startowe, czy świecą się diody, czy wentylatory pracują, czy może wygląda na to, że w ogóle się nie uruchamia?
Tak, wszystko jest w porządku, nie ma dziwnych dźwięków, a wszystkie diody się palą.
AI: Czy próbowałeś podłączyć monitor do zintegrowanej karty graficznej (jeśli płyta główna ją posiada), albo sprawdzić, czy karta graficzna jest dobrze osadzona w slocie PCI-E?
Karta jest dobrze osadzona w slocie i próbowałem podłączyć do zintegrowanej karty graficznej, mam tylko 2 wejścia HDMI w komputerze, próbowałem obydwu, lecz dalej nic..
EDIT: Zdobyłem kabel VGA i podłączyłem monitor z komputerem o tym razem wyswietla "no signal" tracę powoli głowę
AI: Czy komputer po włączeniu uruchamia się normalnie? Mam na myśli, czy słychać dźwięki startowe, czy świecą się diody, czy wentylatory pracują, czy może wygląda na to, że w ogóle się nie uruchamia?
Tak, wszystko jest w porządku, nie ma dziwnych dźwięków, a wszystkie diody się palą.
AI: Czy próbowałeś podłączyć monitor do zintegrowanej karty graficznej (jeśli płyta główna ją posiada), albo sprawdzić, czy karta graficzna jest dobrze osadzona w slocie PCI-E?
Karta jest dobrze osadzona w slocie i próbowałem podłączyć do zintegrowanej karty graficznej, mam tylko 2 wejścia HDMI w komputerze, próbowałem obydwu, lecz dalej nic..
EDIT: Zdobyłem kabel VGA i podłączyłem monitor z komputerem o tym razem wyswietla "no signal" tracę powoli głowę