Witam. Chciałem prosić o podpowiedź praktyczną w temacie wymiany płyty ceramicznej. Wymieniam starą płytę Amiki wbudowaną w blat (bez wymiany blatu), 518 x 770 mm, z 4 polami grzewczymi i panelem po prawej stronie, na nową. Szukam płyty o tym samym wymiarze. Zastanawiam się, na co powinienem zwrócić uwagę i jakie niespodzianki mogą mnie czekać – np. inne miejsce podłączenia i zbyt krótki przewód, inny sposób mocowania i zły wymiar otworu w blacie, itp. Będę wdzięczny za pomoc.
AI: Czy masz już wybrany konkretny model nowej płyty, czy dopiero rozglądasz się za odpowiednią? Jeśli tak, to jaki to model?
nie mam
AI: Jakie masz obecnie podłączenie elektryczne – jednofazowe czy trójfazowe? Czy planujesz korzystać z tej samej instalacji przy nowej płycie?
trójfazowe - tak
AI: Czy masz już wybrany konkretny model nowej płyty, czy dopiero rozglądasz się za odpowiednią? Jeśli tak, to jaki to model?
nie mam
AI: Jakie masz obecnie podłączenie elektryczne – jednofazowe czy trójfazowe? Czy planujesz korzystać z tej samej instalacji przy nowej płycie?
trójfazowe - tak