logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Woda zbiera się pod umywalką nablatową – problem z klik klak?

DKdesign 05 Maj 2025 06:44 819 2
REKLAMA
  • #1 21539363
    DKdesign
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Pod umywalką nablatową gromadzi się woda. Problem pojawił się nagle. Trzy razy wymieniłem korek klik-klak, bo pierwszy wydawał się mocno zabrudzony i potencjalnie skorodowany. Nie wygląda mi to na problem z syfonem, bo jest całkowicie suchy. Wygląda to trochę tak, jakby woda była przepuszczana przez otwór umywalki, ale klik-klak był już w każdy możliwy sposób dokręcony – słabiej, mocniej i połączenie wydaje się szczelne. Wszystko wyczyszczone i mocno siedzi. Nagromadzona woda na bank nie jest bieżąca, gdyż ta przy użytkowaniu umywalki normalnie spływa i nie wycieka. Jednak szybko pojawia się między umywalką a blatem. Brakuje już mi pomysłów...
  • REKLAMA
  • #2 21539380
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 601
    Jak wszystko dobrze zamontowałeś to pozostaje jeszcze sprawdzić samą umywalkę, czy nie jest pęknięta lub ma fabryczną wadę.
  • #3 21540646
    DKdesign
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Widok spod umywalki, pokazujący korek i fragment rury odpływowej zamontowanej do otworu w umywalce oraz wody stojącej na powierzchni pod spodem.
    Tak to wygląda pod spodem. Wokół korka suchutko, zresztą wchodzi on ładnie w dziurę wraz z tą stożkową częścią umywalki, a pod samą umywalką basen. Umywalka nie ma przelewu, z zewnątrz nie widać pęknięć, woda po napuszczeniu i zatkaniu korkiem trzyma...

EDIT:
    Ok. Chyba zlokalizowałem usterkę. Po wytarciu z tyłu umywalki w jednym miejscu ciągle robi się kropla wody i co chwilę spada. Chyba czeka mnie uszczelnienie tego miejsca.
REKLAMA