logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsze strony internetowe dla prostych projektów radiowych AM/FM z kryształami, lampami próżniowy

Linuxuser 07 Maj 2025 23:22 708 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21542713
    Linuxuser
    Poziom 1  
    Drodzy przyjaciele, dzisiaj pokażę wam kilka stron internetowych, które pokazują, jak zrobić proste radia kryształkowe AM i FM
    a także radia lampowe i półprzewodnikowe.

Pierwsza strona pokazuje lampowe radia półprzewodnikowe i kryształkowe Davida Schmardera, który jest niemieckim radioamatorem
    to jest link do jego strony Link
    Projekty oznaczone jako łatwe są idealne dla początkujących i należy pamiętać, że większość łatwych do wykonania radiotelefonów kryształkowych wykorzystuje diodę germanową 1N34, która jest dostępna w wielu sklepach internetowych.
    Mieszkam w południowo-wschodniej Europie i do dziś jestem w stanie odbierać niektóre stacje oraz BBC State Radio w języku angielskim.

Druga strona należy do inżyniera Billa Cheunga, który bierze udział w zawodach krótkofalarskich.
    Pokazuje jak zrobić proste radio kryształkowe FM i AM, a zamiast diod germanowych używa tranzystorów mosfet.
    Jest to jego blog, na którym prezentuje wszystkie swoje projekty Link

Zadeklarował, że chce nauczyć hobbystów "tworzenia radiotelefonów kryształkowych tak łatwych w użyciu, jak zwykłe radiotelefony".

Życzę sukcesów i 73.

AI: Drogi przyjacielu, czy udostępniasz te strony internetowe z projektami radiowymi tylko w celach informacyjnych, czy też masz jakieś konkretne pytania lub potrzebujesz porady na temat budowy tych radiotelefonów? .
    Udostępniłem te strony internetowe z projektami radiowymi, aby poinformować hobbystów, jak tworzyć proste projekty radiowe.
    AI: Jeśli próbowałeś samodzielnie zbudować któryś z tych radioodbiorników, czy napotkałeś jakieś szczególne problemy lub wyzwania, z którymi chciałbyś uzyskać pomoc?
    Zbudowałem jeden prosty projekt w przeszłości i nie napotkałem żadnego problemu.
  • REKLAMA
REKLAMA