logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips LatteGo 3200 EP3241 – młynek włącza się sam po włączeniu ekspresu do gniazdka

mazout 08 Maj 2025 18:43 366 1
REKLAMA
  • #1 21543318
    mazout
    Poziom 5  
    Witam wszystkich.
    Mam problem ze swoim 3-letnim ekspresem Philips LatteGo 3200 (EP3241), a mianowicie sam nagle w trybie czuwania uruchomił sobie młynek i nie chciał wyłączyć. Panel świecił normalnie, przyciski działają, a młynek mieli bez przerwy. Po włączeniu do kontaktu i nie wciśnięciu żadnego przycisku znów się uruchamia i ani myśli przestać. Rozebrałem ten ekspres w poszukiwaniu jakiegoś zalania czy widocznego zwarcia, przepalenia, ale nic nie rzuciło mi się na oczy, może poza tym, że jak wepnę go do kontaktu i załącza się młynek, to grzeje się tyrystor na środku płyty nad radiatorem. Sprawdzałem przejścia na płycie miernikiem i jedna odnoga od niego prowadzi do wyjścia na masę młynka.
    Wie ktoś może coś z szanownych forumowiczów, czy da się to jakoś ogarnąć, czy lepiej od razu wymienić płytę główną, bo zakładam, że to ona siadła?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21567048
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3330
    Jak padło sterowanie młynkiem to nie powinno być to nic skomplikowanego. Sprawdzić tranzystor po modelu jakie ma wyjścia, zapewne on jest winowajcą.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
REKLAMA