logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Panasonic SA-AK47 - diody 5Cd świecą, brak przełączania źródeł audio

cyferblat 16 Kwi 2003 13:45 2293 9
REKLAMA
  • #1 189111
    cyferblat
    Poziom 23  
    Ocena: 82
    czytałem , że jeżeli wszystkie diody od 5Cd świecą to jest uszkodzony BU .. - czy to jest jakiś przełącznik sygnałów ?
    Wieża po odpięciu taśm od CD nie daje się przełączyć na nić innego - widzi tylko CD , którego nie ma ?
    Mam podobny schemat - może ktoś wie od czego zacząć naprawę - CD odpada - uszkodzenia mechaniczne duże !
  • REKLAMA
  • #2 190400
    cyferblat
    Poziom 23  
    Przepraszam - plik pdf był za duży , a i tak to nie jest to samo co wieża SA-AK47 .
    Mam jednak układ scalony odpowiedzialny za przełączanie sygnałów Audio .
    Znaki firmy Mitsubishi napis słabo czytelny : M62456FR - nie ma nigdzie do niego opisu . Na stronie producenta też go nie ma .
    Może ktoś mi dać namiary na ten scalak ?
  • REKLAMA
  • #3 190997
    cyferblat
    Poziom 23  
    jaki schemat jest w bazie do tego tematu ?
  • #5 705300
    krzys1
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Mam podobny problem jeżeli uzyskasz informacje prosze o podzielenie się nimi. Chodzi o odpalenie tej wierzy bez CD. Ponadto na elektrodzie chyba niema schematu do tej wieży.
  • #6 705561
    tik_tak
    Poziom 36  
    Ocena: 372
    Niestety lecz procesor sterujący musi dostać odpowiedź od modułu zmieniacza ,że mechanizm jest w pozycji spoczynkowej inaczej nie uda się przełączyć na pozostałe źródła .Przedstawcie problem to pomożemy ,znam te mechanizmy jak własną kieszeń.
  • REKLAMA
  • #7 707113
    krzys1
    Poziom 14  
    Problem polega na tym, że dostałem wieże jak wyżej do naprawy i zdewastowany jest laser i mechanizm CD. z tego względu chciałbym uruchomić tą wieże bez naprawy CD tak aby chodziło wszystko pozostałe.
    Ewentualnie podpowiedz czy to, że nie można wybrać innego źródła niż CD może być przyczyną że obecnie odłączony mam laser gdyż przerwana jest taśma od niego. Laser RAE0152Z.
  • #8 707971
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2291
    Kolego krzys 1 dlaczego wprowadzasz bałagan na forum przecież założyłeś już taki temat,nie ładnie tak.Poczekaj spokojnie może ktoś Ci odpowie.
  • #9 708408
    krzys1
    Poziom 14  
    KOLEGO TELO w jakim celu ta uwaga - może coś konkretnego.
  • REKLAMA
  • #10 708420
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2291
    Ano w takim celu bo tu jest prowadzony zupełnie inny temat a ty kolego już założyłeś swój temat.Nie wiem czy zrozumiałeś?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wieży Panasonic SA-AK47, w której świecą wszystkie diody 5Cd, a urządzenie nie przełącza źródeł audio, widząc tylko odłączone CD. Podejrzewa się uszkodzenie układu scalonego odpowiedzialnego za przełączanie sygnałów audio, oznaczonego jako M62456FR firmy Mitsubishi, jednak brak jest dostępnej dokumentacji do tego układu. Użytkownicy wskazują, że procesor sterujący wymaga sygnału z modułu zmieniacza CD potwierdzającego pozycję spoczynkową mechanizmu, co uniemożliwia przełączenie na inne źródła, jeśli mechanizm CD jest uszkodzony lub odłączony. Laser CD (RAE0152Z) i mechanizm są zdewastowane, co komplikuje naprawę i uruchomienie wieży bez napędu CD. Brak dostępnych schematów do modelu SA-AK47 utrudnia diagnozę. Wskazano schemat do podobnego modelu Panasonic SA-CH32 jako potencjalną pomoc. Dyskusja zawiera także uwagi dotyczące porządkowania tematów na forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA