logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Kupię zasilacz 17PW15-8 Zasilacz pochodzi z telewizora plazmowego

fazinho 12 Maj 2025 20:58 276 4
REKLAMA
  • #1 21547475
    fazinho
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Jak w temacie kupię zasilacz.
    Zbliżenie na płytę główną zasilacza z widocznymi podzespołami elektronicznymi.
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21547883
    noak
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    Kolego fazinho, wymień te kondensatory, przecież widać, jak są wybrzuszone. Od tego trzeba zacząć, nie napisałeś, jakie są uszkodzenia i co jest przyczyną, że chcesz nowy zasilacz.
  • REKLAMA
  • #4 21549087
    fazinho
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    >>21547883

Tak, kondesatory na pewno są do wymiany wiem o tym. Zasilacz jest po burzy, uszkodzony jest układ IC806 (wybuchł)
    A zasilacza szukam dlatego, że nie wiem czy tylko ten układ padł czy po wymianie nie okaże się, że jeszcze po drodze zabrał ze sobą kilka innych.

A dlaczego sądzę, że może być coś więcej uszkodzone ? Dlatego, że jakiś "magik" tutaj był i zauważył upalony bezpiecznik. Zdrutowal go i prawdopodobnie wtedy układ wybuchł

Zbliżenie na uszkodzony bezpiecznik na płytce drukowanej z elementami elektronicznymi zasilacza.
    Uszkodzony układ scalony na płytce zasilacza z widocznymi śladami osmalenia i okopcenia wokół.
  • #5 21549524
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2342
    Albo kupisz ten, co zasugerowałem z tej aukcji, albo naprawisz ten, co masz. Jest troszkę tematów na forum o tym zasilaczu, trzeba poszukać...
REKLAMA