logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp FG4EA nie uruchamia się, zawiesza się na logo Android po odłączeniu zasilania

fair100 14 Maj 2025 19:17 591 6
REKLAMA
  • #1 21549194
    fair100
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam, telewizor Sharp FG4EA zawiesił się po odłączeniu od sieci na napisie Android i nie chce ruszyć. Próbowałem odłączenia od sieci na parę minut. Nic nie pomogło. Macie jakieś pomysły?
    Telewizor Sharp wyświetlający odwrócony napis „Android” na czarnym ekranie.
  • REKLAMA
  • #2 21550748
    Piasecki Bogusław
    Poziom 27  
    Ocena: 313
    Bazując na doświadczeniu, mamy uszkodzone oprogramowanie płyty głównej.
    Napisz proszę dokładny model sprzętu oraz płyty głównej i dedykowaną matrycę.
  • REKLAMA
  • #3 21551013
    gaspaccio
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    A to nie przypadkiem FH4EA ? sprawdź proszę model bo nie pasuje mi to FG do żadnej serii, najlepiej zdjęcie naklejki z tyłu.
  • REKLAMA
  • #4 21555008
    fair100
    Poziom 10  
    Wstawiam zdjęcia, modelu i płyty głównej. Tak, to model 32FG4EA.

Etykieta informacyjna na tylnej obudowie telewizora SHARP z widocznym modelem 32FG4EA i numerem seryjnym.
    Zbliżenie na fragment zielonej płyty głównej telewizora z widocznymi kondensatorami, rezystorami i naklejką z kodem QR oraz informacjami technicznymi.
    Zbliżenie na płytę główną telewizora modelu 32FG4EA z widocznymi komponentami elektronicznymi i etykietą.
  • REKLAMA
  • #5 21559644
    fair100
    Poziom 10  
    Po wgraniu nowego softu podesłanego przez @gaspaccio instalacja przebiegła pomyślnie, jednak teraz po włączeniu telewizora przez chwilę jest obraz, jednak włącza się "waiting test", po czym obraz zaczyna wyświetlać kolory i tak nieprzerwanie od 30 min. Przesyłam film

• #6 21636294
    adi1525
    Poziom 14  
    Cześć,
    Mam dokładnie ten sam problem z 40FG4EA.

Android podczas ładowania zawieszał się i TV się resetował.
    Napisałem do supportu sharp, dostałem nowy obraz i po wgraniu u mnie również kolor miga.

U mnie dodatkowo jest problem przy Test Result:
    Telewizor z ekranem testowym, wynik AWB na czerwono jako Unadjusted

W poniedziałek zaniosę TV do serwisu może to jednak hardwarowy problem.

Pozdrawiam.
  • #7 21792931
    robertobrebski007
    Poziom 1  
    Cześć, mam ten sam problem i w tym samym modelu.
    Pytanie, czy serwis rozwiązał ten problem?
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Sharp model 32FG4EA zawiesza się na logo Android po odłączeniu zasilania i nie uruchamia się poprawnie. Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzenia oprogramowania płyty głównej. Po wgraniu nowego softu instalacja przebiegła pomyślnie, jednak telewizor przechodzi w tryb "waiting test" i wyświetla migające kolory bez zakończenia testu. Podobne objawy zgłaszane są również dla modelu 40FG4EA, gdzie po aktualizacji oprogramowania pojawia się miganie kolorów i problemy z testem diagnostycznym. W jednym z przypadków zasugerowano, że może to być problem sprzętowy wymagający serwisu. Wskazane jest dokładne sprawdzenie modelu oraz płyty głównej, a także kontakt z serwisem lub wsparciem technicznym Sharp w celu uzyskania odpowiedniego oprogramowania i diagnozy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA