logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nierówna praca silnika Mercedes E 200 CDI 2000 - przyczyny i regulacja obrotów

Wizard112 17 Gru 2005 01:48 11824 4
REKLAMA
  • #1 2090838
    Wizard112
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Witam

W samochodzie mercedes E klasie z 2000r z silnikiem 200cdi byly wymieniane 4 wtryski NOWE, w serwisie...
    samochod kupiony byl w tym roku w maju i mialem objawy ze na wolnych obrotach po odpaleniu *bez dodawania gazu, silnik kulał... jak by jeden tlok nie dzialal, ale lekko dodalo sie gazu i juz wszystko bylo oki... w lipcu zostaly wymienione wtryski dlatego ze zostalo zalane jakies suche paliwo do silnika i wszystkie 4 wtryski padly. zostaly wymienione na nowe i bylo super przez 5 miesiecy.
    Teraz znow zaczyna tak sie dziac (kuleje) ale nawet gdy puszcza sie noge z gazu...
    Co to jest? co sie dzieje??? teraz coraz bardziej tak sie dzieje....
    Czasmi mi sie wydaje ze samochod ma za niskie obroty, da sie jakos zmienic minimalnie obroty na wieksze?????

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • P7255451.JPG (392.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2091363
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 802
    Niedługo zameldują się Jaguary.To jest zbyt skomplikowany system żeby
    pomóc Ci na tym forum i w dodatku korespondencyjnie.

Dodano po 8 [minuty]:

Ale jak już tak bardzo chcesz;wskazałbym na regulator ciśnienia paliwa,pompę wysokiego ciśnienia,pompę wstępną,filtr paliwa.
    Wtryskiwacze można w bardzo prosty sposób sprawdzić ale też tylko w warsztacie,a zatem do dzieła.
  • REKLAMA
  • #3 2092487
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    a ja zacza bym od odczytania kodów błedów i spojrzenia na parametry mierzone.
    Stasiu wszystko da sie naprawic korespondencyjnie , kwestia tego co najpierw karzemy wymienić a na czym skończymy = koszty ale nasze spoleczeństwo jest bogate.
  • REKLAMA
  • #4 2104507
    Wizard112
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Witam
    zrobie to wszystko po swietach, narazie jakos jest spokojnie i nie kolysze tak czesto jak 2 tygodnei temu... dziwne
    ale wrzuce go na komputer w serwisie i zobaczymy co i jak...
    A teraz inne pytanie, jak wyjac licznik z eklasy? spalily mi sie juz 3 zaroweczki + nie pokazuje mi temperatury zewnetrzenej oraz godziny ( co wiem jest standardem w e klasie ) ze wyswietlacze nie pokazuja wszystkich elementow... Cos da sie z tym zrobic? czy zostalo mi tylko kupno nowego instrumentu ?
    Pozdrawiam Jarek M.
  • #5 2105101
    makki24
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    Wtam
    Zegar jest wcisniety,zadnych srubke itp.Uzywam do tego,czegos w ksztalcie litery L.Wsuwam w dolna czesc zegara,miedzy deske rozdzielcza a obudowe licznika,zapieram sie i go wyciagam.Trzeszcza plastiki ale wychodzi.Brak podswietlania licznika,to spalone zaroweczki w oprawkach plastikowych.
    Pozdrawiam
REKLAMA