logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekran miga na czarno w Chrome i Opera przy otwieraniu stron, w Firefox OK

kurio1 20 Maj 2025 08:33 438 2
REKLAMA
  • #1 21554441
    kurio1
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Używam przeglądarek Opera oraz Chrome i mam też zainstalowaną przeglądarkę Firefox.

Co do Opera i Chrome mam problem, gdyż podczas otwierania niektórych stron, ekran mignie na ciemno (czerń lub granat) zanim otworzy się strona lub gdy ją odświeżam.

Co do przeglądarki Firefox, nie ma tych problemów.

Wyłączyłem w Operze jak i w Chrome akcelerację sprzętową ale to nic nie daje.

Zrzut ekranu pokazujący ustawienia systemowe przeglądarki, z wyłączoną akceleracją grafiki i DNS-over-HTTPS.

Po za zintegrowaną kartą graficzną mam zainstalowaną kartę graficzną, ale to raczej nie powinno się "gryżć" z tą na płycie, gdyż system ją wówczas odłącza.

Ogólnie nie stwarza to problemu już po otwarciu danej strony ale wkurza podczas jej otwierania.
  • REKLAMA
  • #3 21554574
    kurio1
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Tylko gdzie to mam zrobić? tu nie ma taick opcji

Otworzyłem to i....

Okno ustawień systemowych Windows w sekcji „Grafika” z widocznymi aplikacjami i opcjami dodawania aplikacji do ustawień niestandardowych.

Dodam, że nie na wszystkich stronach podczas otwarcie tak się dzieje, ale na kilku, często otwieranych prawie za każdym razem na Opera i Chrome.
REKLAMA