logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] TR Motion AM68 + Shutter Box Roller – brak sterowania zasłonami

Ragless 22 Maj 2025 10:03 192 2
REKLAMA
  • #1 21556715
    Ragless
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Firma montująca karnisze z napędem dla zasłon niestety chyba coś nie tak podłączyła bo sterowanie zasłon z modułu Shutter box poprzez aplikację nie działa. Chciałem się tylko upewnić że jest błędnie podłączone. Według mnie powinno być podpiete O1 i O2 zamiast S1 i S2.
    Karnisz dla zasłon z napędem to na 99% - TR Motion AM68
    Moduł sterowania - Shutter box Roller

Zbliżenie na moduł sterujący Shutterbox z podłączonymi przewodami w złącza S1 i S2 zamiast O1 i O2.

Tabela z kolorami przewodów i ich oznaczeniami oraz instrukcje podłączania zasilania i sterowania karnisza elektrycznego.

Schemat podłączenia modułu Shutter box Roller do rolet z przyciskiem sterującym.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21557056
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1018
    Ragless napisał:
    Według mnie powinno być podpiete O1 i O2 zamiast S1 i S2.

W/g schematu S1 i S2 powinny być podłączone do przycisku góra/dół (lewo/prawo), O1 i O2 do silnika zasłon, jest to praca silnika góra/dół (lewo/prawo), trzeci przewód pod N sieci, L z Shutter box pod L sieci, N z Shutter box pod N sieci i trzeci przewód z przycisku (na foto od góry) do N sieci.

U Ciebie na zdjęciu zaciski O1 i O2 są wolne, nie podłączone do silnika zasłony.
  • #3 21571025
    Ragless
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Podłączyłem przewody pod wejscie O1 i O2 i działa
REKLAMA