Na co popatrzeć?Wchodziłem tam tysiąc razy i jedno co mogę zrobić to przestawić ją na włącz ale i tak jak wyłączę komputer to po ponownym uruchomieniu będzie w pozycji wyłącz.Coś ją wyłącza.
Sprawdz sobie czy nie masz w usługach systemowych "Windows Firewall" ustawione na stałe na wyłączony.
A tak w ogole to lepiej zainstaluj sobie innego firewalla. Proponuje: Sygate Personall Firewall
W usługach jest ustawiona na automatyczne włączanie mam drugą w Norton internet security ale wiecznie z nią były jakieś problemy przy udostępnianiu plików przez Macrosoft Windows Network.
zapora systemowa jest automatycznie wyłączana jeśli jest uruchomiony inny firewall,pozdrawiam
C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe
W tym problem że ta zapora od antywirusa jest wyłączona a co do twojej odpowiedzi to kiedyś jak wszystko chodziło normalnie to mogłem mieć włączone obie i wcale się nie wyłączała.
pewnie masz rację , ale masz uruchomiony proces : C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe a to jest :
Process File: ISSVC.exe
Process Name: Norton Personal Firewall Assistant,
i jeszcze cytat z pomocy XP :
"Dlaczego należy używać tylko jednej zapory.Jeżeli na komputerze zainstalowanych jest kilka zapór, nie należy równocześnie włączać dwóch zapór. Równoczesne włączenie dwóch zapór może być przyczyną wystąpienia problemów związanych z niezgodnością, powodujących niepoprawne działanie niektórych programów.
Aby ułatwić ochronę komputera przed wirusami lub innymi zagrożeniami Zapora systemu Windows pomaga chronić komputer przed wirusami i innymi zagrożeniami, należy zawsze instalować i włączać pojedynczą zaporę. Zapora dostępna w systemie Windows jest domyślnie włączona (niektórzy producenci komputerów i administratorzy mogą jednak wyłączyć zaporę). Jeżeli konieczne jest zainstalowanie i uruchomienie drugiej zapory, należy wyłączyć Zaporę systemu Windows."
Pewnie się mylę ale może to Ci coś podpowie .Myślę też ,że wyniku tego iż zapory wzajemnie sobie przeszkadzały to albo należy przeinstalować Nortona , który jest bardzo konfliktowy , albo już doszło do zarażenia trojanem wiec jest potrzebna cała procedura leczenia wielokrotnie tu opisana , pozdrawiam
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Problem polega na tym, że zapora systemu Windows XP SP2 wyłącza się automatycznie po restarcie komputera, mimo ręcznego jej włączenia. Przyczyną może być konflikt z innym zainstalowanym firewallem, np. Norton Internet Security, który automatycznie wyłącza zaporę Windows, aby uniknąć problemów z kompatybilnością. Usługa "Windows Firewall" jest ustawiona na automatyczne uruchamianie, jednak obecność procesu Norton Personal Firewall Assistant (ISSVC.exe) powoduje dezaktywację zapory systemowej. Zaleca się używanie tylko jednej zapory sieciowej, gdyż równoczesne uruchomienie dwóch może prowadzić do konfliktów i problemów z działaniem systemu oraz udostępnianiem plików. Alternatywnie można rozważyć instalację innego firewalla, np. Sygate Personal Firewall. Dodatkowo zasugerowano sprawdzenie systemu pod kątem obecności trojanów, które mogłyby wyłączać zaporę. Wygenerowane przez model językowy.