Tabeusz napisał:
Widać, że zbyt trudny temat poruszyłem nawet specjalistom trudno to ogarnąć. ...
Wiesz... jeśli pijesz do mnie to napiszę tak: nie czuję się specjalistą ale byle g...na nie kupuję i nie używam więc i pomóc nie mogę.
Tabeusz napisał:
Szkoda, że przy zakupie takich urządzeń nie ma instrukcji obsługi do czego służy dany przełącznik czy port.
...
No cóż... chyba zostawię to bez komentarza ale zwrócę jedynie uwagę na część poprzedniego zdania, w którym wspominam o fekaliach.
Tabeusz napisał:
... Nie jest jasne czy port Giga Link podłączyć kablem do routera czy do rejestratora.
...
Z technicznego punktu widzenia jeden port Giga do rejestratora a drugi do "routera". Chodzi o to aby ruch pomiędzy rejestratorem a kamerami zamknąć w obrębie tego switcha. Oba porty Giga to te oznaczone jako UP-LINK (nr 9 i 10).
Tabeusz napisał:
Zmiana tych podłączeń powoduję mruganie diod brązowych a zielone są bez mrugania. Natomiast podłączając router pod port 1-HIPoe, mrugają kontrolki S-V-P.
...
Zostaw te kontrolki i przełączniki w spokoju. Do portu nr 1-HiPoe podłącza się odległą kamerę a nie rejestrator i ewentualnie włącza się tryb extend (przełącznik S) w razie potrzeby. Opis co się stanie z portem 1-HiPoE) podałem wcześniej.
Ustawienia "V" (vlan) nie używaj.