logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja przekaźnika agregatu Carrier Supra 950 w MAN TGL 12.240 – brak reakcji wyświetlacza

damiannayt201 31 Maj 2025 11:28 315 4
REKLAMA
  • #1 21565603
    damiannayt201
    Poziom 2  
    Mam pytanie, gdzie znajduje się jakiś przekaźnik od AGREGAT CARRIER SUPRA 950, pacjent MAN TGL 12.240. Po włączeniu głównego włącznika nie zapala się wyświetlacz, nawet jeżeli pociągnąłem na krótko prąd do włącznika.
    AI: Sprawdzałeś może bezpieczniki od agregatu i czy są całe?
    W głównej skrzynce bezpieczników chyba nie ma takiego bezpiecznika.
    AI: Czy agregat był ostatnio serwisowany albo, czy problem pojawił się po jakiejś naprawie lub ingerencji w instalację?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21712467
    keller2502
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,czy rozwiązał Pan problem z agregatem?
  • REKLAMA
  • #3 21712582
    quaczuq
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Od sterownika idzie wtyczka z danymi oraz dwa osobne przewody ,które odchodzą w skrzynce od płyty. Biały i zielony, one uruchamiają micro. Musiałbym mieć więcej danych bo płyty sie zmieniały a widziałem kilka typów w tym samym modelu.
  • REKLAMA
  • #4 21712765
    ALIBABA I
    Poziom 33  
    Ocena: 532
    keller2502 napisał:
    Witam,czy rozwiązał Pan problem z agregatem
    Tu masz kolego opis gdzie szukać obszar zaznaczyłem prostokątem to jest do wersji mono temperaturowej ale to jest to samo co multi dlatego dałem do mono bo jest bardziej czytelny a w ogóle to musisz mieć zasilanie na f 2
    Schemat elektryczny jednostki SUPRA MICRO z zaznaczonym prostokątem obszarem
  • #5 21713580
    quaczuq
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Jak kolega wyżej napisał musisz mieć zasilanie na f2 i sprawdzony przełącznik RSS- będzie na górze skrzynki z żółtą naklejka dookoła, potem przełącznik z kabiny o, którym pisałem wcześniej musi podać masę na cewkę przekaźnika RCR. Który to jest dowiesz się z naklejki po lewej w środku skrzynki. Schemat powyżej jest ze starszej wersji na białych wtyczkach przy płycie na calowy klucz. Możesz trafić na wtyk wyglądający jak taśma IDE to też się znajdzie schemat.
REKLAMA