Chciałem się zabrać za rozebranie go, odkręciłem 11 wkrętów ale dalej nie wiem co robić, bo wszystko trzyma się kupy i ani drgnie. Może ktoś podpowie co dalej robić, żeby się dostać do środka.
Znalazłem jeszcze 4 wkręty, które odkręciłem i dalej nic. Próbowałem podważać płaskim wkrętakiem, szukając jakiś zatrzasków, nic to nie dało. Jako źródła zasilania użyłem nawet zewnętrznego zasilacza 9 V, efekt taki sam jak na zasilaczu wewnętrznym, czyli napis "STANDBYE" i nic więcej. Może ktoś ma taki radioodtwarzacz CD i wie jak to rozebrać, to byłbym wdzięczny za pomoc.
EEPROM CLR It can clear the EEPROM. Procedure: 1. While pressing the two buttons [DISPLAY] and [>] simultaneously, connect the AC power cord. 2. The EEPROM is cleared, the message “CLR” is displayed on the liquid crystal display, and it then becomes the standby state.
✨ Sony ZS-PS30CP po podłączeniu do zasilania wyświetla jedynie napis "STANDBY" i nie reaguje na przyciski. Problem może wynikać z niestabilnego lub niewłaściwego napięcia po filtracji w zasilaniu lub uszkodzenia procesora. Próby rozebrania urządzenia napotkały na trudności ze względu na zatrzaski i ukryte wkręty. Użytkownik testował również zewnętrzny zasilacz 9 V bez poprawy stanu. Wskazano możliwość wyczyszczenia pamięci EEPROM poprzez jednoczesne przytrzymanie przycisków [DISPLAY] i [>] podczas podłączania zasilania, co powoduje wyświetlenie komunikatu "CLR" i resetuje urządzenie do stanu standby. Mimo udzielonych wskazówek, problem nie został ostatecznie rozwiązany. Wygenerowane przez model językowy.