logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Egzamin ELM02 teoretyczny – poziom trudności, wskazówki, doświadczenia zdających

konkos2008 01 Cze 2025 10:17 1128 8
REKLAMA
  • #1 21566374
    konkos2008
    Poziom 2  
    Witam wszystkich, podchodzę we wtorek do egzaminu ELM02 teoretycznego, macie jakieś przemyślenia czy rady? I czy jest ktoś, kto będzie pisał w poniedziałek? Jak wygląda jeszcze z trudnością takich testów? Pozdrawiam
    AI: Na jakiej uczelni lub w jakiej instytucji zdajesz egzamin ELM02?
    Szkoła w Toruniu
  • REKLAMA
  • #2 21566650
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1189
    Poucz się, zamiast pisać w Internecie...
    A jak się pouczysz, wyjdź na spacer, a w poniedziałek połóż się spać wcześniej, żeby rano być wyspanym i w dobrej formie.
  • REKLAMA
  • #3 21566664
    konkos2008
    Poziom 2  
    >>21566650 To ciekawe, mnie zawsze uczyli, że jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia, to lepiej nie mówić nic. Aż mi się nasuwa cytat pana Millera na temat pewnej pani poseł. Normalnie zapytałem się o wskazówki, więc skąd taka głupia odpowiedź?
  • #4 21566684
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1189
    konkos2008 napisał:
    skąd taka głupia odpowiedz?

Odpowiedź jest bardzo adekwatna do potrzeb jakie masz.
    Sądząc po twojej pisowni masz poważne problemy z nauką, więc dobrze zadbać chociaż o maksymalną formę umysłu.
    Aktywność fizyczna i właściwa ilość snu wybitnie wspomagają umysł przed wysiłkiem mentalnym. Jeżeli do tej pory nie przyswoiłeś sobie wymaganego zasobu wiedzy, w tak krótkim czasie niewiele materiału nadrobisz.
    Ale dotlenić się, zmienić otoczenie i uspokoić myśli - jeszcze zdążysz.

Nie zapewni to zdania egzaminu, ale może podnieść wynik z niego uzyskany.
    Niestety z rady zapewne nie skorzystasz, skoro zamiast się uczyć, dalej niestety siedzisz w Internecie od ponad 4 godzin.
  • #5 21566790
    konkos2008
    Poziom 2  
    >>21566684 Po części skorzystałem, bo na dworze byłem. A uwagi co do mojej pisowni chętnie przyjmę. Zastrzeżenia można mieć jedynie do wielkości liter, chociaż jesteś starszy, to pewnie wiesz zawsze lepiej.

Dodano po 1 [minucie]:

>>21566684 Rok temu był post dokładnie identyczny i chłopaki nawet się zadaniami podzielili, a ty się czepiasz o normalne pytanie.
  • REKLAMA
  • #6 21568402
    konkos2008
    Poziom 2  
    >>21566650 Egzamin na 75%, dziękuję za rady, przydały się.
  • REKLAMA
  • #7 21568411
    M4tii
    Poziom 1  
    >>21568402 Było coś ciężkiego, co warto powtórzyć?
  • #8 21568436
    konkos2008
    Poziom 2  
    >>21568411 Powtórz bramki logiczne, oznaczenia na skrętce były kolorami kabli, narzędzia mniej więcej, miałem 2 pytania o falownik, na jednym był schemat i trzeba było zaznaczyć, co to jest. Generalnie na 12 osób każdy zdał, trochę było analizy, porównanie wartości nominalnych elementów do zmierzonych. Nie było trudne, ja oprócz kilku czy kilkunastu arkuszy się nie uczyłem.
  • #9 21569528
    ruzii
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Kolego, może chciałbyś powiedzieć jeszcze coś, bo egzamin nadciąga, a dodatkowe pomoce naukowe bardzo się przydadzą.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy egzaminu teoretycznego ELM02 na poziomie szkoły w Toruniu. Uczestnicy podkreślają znaczenie solidnej nauki oraz odpowiedniego przygotowania fizycznego i psychicznego, w tym aktywności na świeżym powietrzu i odpowiedniej ilości snu przed testem. Egzamin oceniono jako umiarkowanie trudny, z pytaniami dotyczącymi bramek logicznych, oznaczeń kolorystycznych na skrętce, narzędzi oraz falowników, w tym analizy schematów i porównania wartości nominalnych elementów z pomiarami. Większość zdających zdała egzamin, a przygotowanie opierało się głównie na powtórzeniu materiału z arkuszy. Wskazówki obejmują skupienie się na podstawowych zagadnieniach elektronicznych i praktycznych aspektach pomiarów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA