Witam szanowne koleżeństwo. Wziąłem się za uruchomienie mojego Sony MHC-450, który stał ponad dziesięć lat w garażu. Oczywiście natychmiast po uruchomieniu napędów paski urwały się. Jeden miał konsystencję gumowego lepiku. Stąd moje pytanie, jak wygląda schemat napędów w tym sprzęcie? Będę wdzięczny za każdą pomoc, nawet za schemat narysowany na kartce papieru. Nie działają napędy kaset i nie wysuwa się tacka na płytę. Pomożecie mi ogarnąć to w miarę sprawnie? Pozdrawiam
AI: Czy miałeś już okazję rozebrać wieżę i możesz wrzucić zdjęcia wnętrza mechanizmu CD i kaset albo podać oznaczenia mechanizmów? To bardzo ułatwi identyfikację i dobór schematu.
Nie
AI: Czy zależy Ci też na konkretnych wymiarach pasków lub informacjach o zamiennikach, czy wystarczy sam schemat napędów?
Schemat i ewentualnie wymiary pasków
AI: Czy miałeś już okazję rozebrać wieżę i możesz wrzucić zdjęcia wnętrza mechanizmu CD i kaset albo podać oznaczenia mechanizmów? To bardzo ułatwi identyfikację i dobór schematu.
Nie
AI: Czy zależy Ci też na konkretnych wymiarach pasków lub informacjach o zamiennikach, czy wystarczy sam schemat napędów?
Schemat i ewentualnie wymiary pasków