logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony MHC-450 – schemat napędów, wymiana pasków, naprawa mechanizmu CD i kaset

zeus98 02 Cze 2025 18:03 354 2
REKLAMA
  • #1 21567784
    zeus98
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam szanowne koleżeństwo. Wziąłem się za uruchomienie mojego Sony MHC-450, który stał ponad dziesięć lat w garażu. Oczywiście natychmiast po uruchomieniu napędów paski urwały się. Jeden miał konsystencję gumowego lepiku. Stąd moje pytanie, jak wygląda schemat napędów w tym sprzęcie? Będę wdzięczny za każdą pomoc, nawet za schemat narysowany na kartce papieru. Nie działają napędy kaset i nie wysuwa się tacka na płytę. Pomożecie mi ogarnąć to w miarę sprawnie? Pozdrawiam
    AI: Czy miałeś już okazję rozebrać wieżę i możesz wrzucić zdjęcia wnętrza mechanizmu CD i kaset albo podać oznaczenia mechanizmów? To bardzo ułatwi identyfikację i dobór schematu.
    Nie
    AI: Czy zależy Ci też na konkretnych wymiarach pasków lub informacjach o zamiennikach, czy wystarczy sam schemat napędów?
    Schemat i ewentualnie wymiary pasków
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21567816
    olekt2002
    Poziom 32  
    Ocena: 518
    Jaki problem ściągnąć serwisowkę ? . Pewnie, jak dobrze poszukasz w sieci, to i zestaw pasków znajdziesz.
  • #3 21572795
    zeus98
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam już serwisówkę. Dziękuję za podpowiedź. Doczytałem tam, że są trzy rodzaje pasków. W dalszym ciągu nie znam ich rozmiarów i sposobu ich zakładania na mechanizm.
REKLAMA