logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sprzęgło do blendera ręcznego Zelmer Vario 1800 – gdzie kupić, zamienniki, wymiary

tomek5c 03 Cze 2025 11:34 204 4
REKLAMA
  • #1 21568431
    tomek5c
    Poziom 9  
    Ocena: 35
    Czy ktoś ma wiedzę na temat dostępności sprzęgła do blendera ręcznego Zelmer Vario 1800? Kupiłem to z myślą o wspomaganiu polskiej gospodarki, ale chyba wsparłem Chińczyków. Gwarancja się skończyła i kubeł zimnej wody przy próbie kupienia sprzęgła, nawet w serwisie Zelmera, nie udaje mi się otrzymać wiążącej odpowiedzi, jak mogę wejść w posiadanie sprzęgła (już 4. dzień). Może ktoś z was wie, czy dopasuję coś od innych producentów. Wym. 12 mm x 25 mm, to na zewnątrz trzpień wałka silnika 5 mm (wieloklin), wejście stopy krzyżowe, choć końcówka jest spłaszczona.
    Żałuję, że to kupiłem, lecz Zelmer zawsze był gwarancją dobrych urządzeń i dostępności części. TO CO, POMOŻECIE? Zacytuję klasyka.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21568480
    sisko
    Poziom 33  
    Ocena: 525
    Link
    Link
    Dodatkowo, jeżeli nie będzie podanych wymiarów części. Napisz do sprzedawców zapytanie, czy dana część będzie pasować do Twojego blendera.
  • REKLAMA
  • #3 21568525
    tomek5c
    Poziom 9  
    Dzięki za linki, ciężko coś dobrać, ale dostałem właśnie informację z serwisu, że dostanę 2 szt. tej części. W tej sytuacji muszę głowę posypać popiołem i bardzo dziękuję panu z serwisu, który przekazał mi tę wiadomość. Sprzęgło musi być jednak jak wałek rowkowane, na aukcjach są przeważnie wejścia gładkie walcowe. To rozwiązuje mój niemały problem.
  • REKLAMA
  • #4 21572213
    tomek5c
    Poziom 9  
    Gdyby ktoś chciał dopasować od innej marki, to może pasować BOSCH od MSM4101 do MSM5660, pasuje także do innych marek, np. GORENJE, SIEMENS, UFESA i innych, w/wymiarów powinno pasować. Gniazdo w oryginale jest okrągłe fi 5 mm (nie rowkowane).
  • #5 21572215
    tomek5c
    Poziom 9  
    Dostałem z serwisu parę sztuk z demontażu
REKLAMA