logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7: błąd Nie można nawiązać połączenia z usługą Klient zasad grupy, brak internetu

xkasiaxs 04 Cze 2025 10:29 423 8
REKLAMA
  • #1 21569324
    xkasiaxs
    Poziom 9  
    Witam,
    Po uruchomieniu komputera (system Windows 7) wyskakuje taki komunikat:
    "Nie można nawiązać połączenia z usługą Windows.
    System Windows nie może połączyć z usługą Klient zasad grupy. Uniemożliwia to logowanie się do systemu zwykłym użytkownikom. Jako użytkownik administracyjny możesz przejrzeć szczegółowe informacje o przyczynie braku odpowiedzi usługi w dzienniku zdarzeń s". Konto na tym komputerze jest jedno. Nie instalowano żadnych nowych programów. Dwie godziny wcześniej komputer działał normalnie. Oprócz komunikatu brak jest połączenia z internetem, wyłączona zapora (nie da się jej włączyć), jest też problem z uruchomieniem oprogramowania antywirusowego. Przywracanie systemu nie jest możliwe. To, co związane z uprawnieniami administratora, nie da się uruchomić. Restart komputera nie działa, robiłam to chyba trzy razy. Niestety nie jestem w stanie całkowicie zresetować systemu, nie posiadam płyt z systemem. Gdzieś się zapodziały. Czy jest jakaś możliwość na naprawę, czy komputer mam już spisać na straty? Proszę o poradę.
    AI: Czy próbowałaś uruchomić komputer w trybie awaryjnym (np. przez wciśnięcie F8 podczas uruchamiania)? Jeśli tak, czy w trybie awaryjnym również występują te same problemy (brak internetu, niedziałająca zapora, problemy z kontem)?
    Próbowałam, ale tryb awaryjny nie włącza się.
    AI: Czy w dzienniku zdarzeń systemu (Event Viewer) pojawiają się jakieś dodatkowe komunikaty błędów lub ostrzeżenia, które mogłyby wskazywać na przyczynę problemu? Jeśli tak, możesz podać ich treść lub kody błędów?
    Nie wiem, jak uruchomić dziennik zdarzeń.
  • REKLAMA
  • #2 21569356
    flinc
    Poziom 30  
    Ocena: 154
    Dzięnnik zdarzeń -Mój komputer prawym właściwości- lub.

Otwórz Menedżer urządzeń
  • REKLAMA
  • #3 21569392
    xkasiaxs
    Poziom 9  
    Po kliknięciu Mój komputer - prawy przycisk, właściwości wyskakuje takie okno:
    Okno właściwości skrótu Mój komputer z systemu Windows, wyświetlone na tle pulpitu.

A po kliknięciu w panelu sterowania Menedżer urządzeń takie:
    Komunikat błędu „System nie mógł znaleźć opcji środowiska, która została wprowadzona.” na tle Panelu sterowania Windows.
  • REKLAMA
  • #4 21570006
    flinc
    Poziom 30  
    W Google wpisz System nie mógł.........,
    PC jest dobry Na dolnym pasku prawym Menedżer zadań - wyświetla zużycie procesora czy działa karta Ethernet

W mój Komputer prawym i Zarządzaj

Na portalu Microsoft.com zadaj pytanie
  • REKLAMA
  • #5 21571562
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1576
    xkasiaxs napisał:
    tryb awaryjny nie włącza się

Czy po wybraniu <F8> na wpisie menu W7 masz sprawne dyskowe WinRE ( wpis Napraw komputer ) i co się dzieje
    po wybraniu -> Tryb awaryjny z wierszem polecenia ?
  • #6 21586806
    xkasiaxs
    Poziom 9  
    Dzięki za pomoc, jednak problem przerósł mnie na tyle, że zaniosłam komputer do serwisu. Tam powiedzieli, że Windows 7 nie ma już wsparcia i trzeba przejść na nowszy system.
  • #7 21586913
    sandokan7
    Poziom 19  
    Ocena: 61
    Sądzę, że ponowna instalacja Windows 7, a następnie ściągnięcie dostępnych aktualizacji rozwiązałoby problem.
    Siódemka to stabilny system operacyjny.
  • #8 21586935
    qrek1
    Poziom 38  
    Ocena: 593
    xkasiaxs napisał:
    Dzięki za pomoc, jednak problem przerósł mnie na tyle, że zaniosłam komputer do serwisu. Tam powiedzieli, że Windows 7 nie ma już wsparcia i trzeba przejść na nowszy system.

jak widać ich też przerósł problem... Wsparcie nie ma nic z tym wspólnego
  • #9 21587642
    flinc
    Poziom 30  
    @ xkasia Czy wyświetla coś po kliknięciu lewy dolny i szukaj wpisz przywracanie systemu

Jak masz dostęp do innego PC-ta wpisz MICROSOFT Supoort - pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik systemu Windows 7 zgłasza problem z komunikatem o braku połączenia z usługą Klient zasad grupy, co uniemożliwia logowanie się zwykłym użytkownikom oraz powoduje brak dostępu do internetu, wyłączoną zaporę i niemożność uruchomienia oprogramowania antywirusowego. Próby restartu i przywracania systemu nie powiodły się, a konto jest jedynym na komputerze. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie dziennika zdarzeń, Menedżera urządzeń, Menedżera zadań oraz dostęp do trybu awaryjnego z wierszem polecenia poprzez menu F8. Wskazano również na możliwość ponownej instalacji systemu Windows 7 i pobranie aktualizacji jako potencjalne rozwiązanie. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na oddanie komputera do serwisu, gdzie poinformowano go o braku wsparcia dla Windows 7 i konieczności przejścia na nowszy system operacyjny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA