logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Marshall Stanmore III - czy możliwa jest naprawa uszkodzeń kabli spowodowanych przez myszy?

mthyron 15 Cze 2025 14:31 897 7
REKLAMA
Treść została przetłumaczona niemiecki » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21580050
    mthyron
    Poziom 2  
    Marshall Stanmore III przestał działać i nie dało się go włączyć. Zabrałem go wczoraj do centrum naprawczego, gdzie został otwarty i szok był wielki. Mysz narobiła tam szkód, nadgryzając kable i gryząc je całkowicie. Czy jest jakiś sposób na naprawę wnętrza urządzenia?
    AI: Czy możesz bardziej szczegółowo opisać, które kable lub komponenty wewnątrz zostały uszkodzone? Czy są to tylko pojedyncze kable, czy też inne elementy, takie jak płytki drukowane?
    Mogę zrobić zdjęcia. Małe płytki drukowane również zostały nadgryzione.
  • REKLAMA
  • #2 21580103
    Jarek Pi.
    Poziom 27  
    Ocena: 126
    Jest. Przed połączeniem nie zmieniać położenia kabli. Po kolorach, przekrojach, sposobie przecięcia można w przybliżeniu ustalić dopasowanie, które należy zweryfikować przez kontrolę funkcji w układzie.
  • REKLAMA
  • #3 21580917
    Elektromonterek
    Poziom 26  
    Ocena: 127
    Serio? I serwis nie ogarnął 3 kabli? Masakra kto teraz pracuje w serwisach elektroniki. Tam nie ma co sprawdzać, każdy amator nawet elektroniki ogarnie. Kabel zasilania, 2 kable do głośników i taśma do sterowania. Ewentualnie 3 mały do portu AUX.

Moderowany przez Felini:

3.1.9. Rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.

• #4 21603878
    mthyron
    Poziom 2  
    Witam wszystkich,

Dopiero teraz zabrałem się za robienie zdjęć. Jestem ciekaw, czy skrzynkę da się jeszcze uratować. Moje zdjęcia teraz jako wideo, nie mogłem wysłać zdjęć.
    LG Martina
    883458231e .
  • #5 21604007
    Elektromonterek
    Poziom 26  
    Ocena: 127
    Biała taśma łącząca panel z płytą główną do kupienia. Kabel 3-pin to od wejścia AUX, niekoniecznie, ale to akurat można nawet dorobić.
  • REKLAMA
  • #6 21604134
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2347
    Dobry elektronik naprawi sprzęt, wszystko da się kupić.
  • #7 21604140
    mthyron
    Poziom 2  
    >>21580917
    Cześć, tylko dla mnie jest to czarna magia. Jest ktoś w stanie mi te kable odpowiednio podłączyć?
  • REKLAMA
  • #8 21604716
    mthyron
    Poziom 2  
    Witam, czy możecie wskazać kogoś w Essen i okolicach, kto może wykonać dla mnie okablowanie?
    [F]

Podsumowanie tematu

✨ Marshall Stanmore III przestał działać z powodu uszkodzeń kabli i małych płytek drukowanych spowodowanych przez myszy. Uszkodzenia obejmują nadgryzione kable zasilania, przewody do głośników, taśmę do sterowania oraz kabel 3-pin do wejścia AUX. Naprawa jest możliwa poprzez odpowiednie dopasowanie i połączenie przewodów według kolorów, przekrojów i sposobu przecięcia, co należy zweryfikować testami funkcjonalnymi. Elementy takie jak biała taśma łącząca panel z płytą główną są dostępne do zakupu, a kabel AUX można nawet dorobić. Wymagana jest pomoc doświadczonego elektronika, który potrafi prawidłowo podłączyć i naprawić uszkodzone komponenty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA