logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NAC SPS 45 – piła gaśnie po odpaleniu, chlapie paliwem, po czyszczeniu gaźnika

al11 15 Cze 2025 22:35 558 2
REKLAMA
  • #1 21580448
    al11
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Piła Pilarka NAC SPS 45 nie odpala lub gaśnie zaraz po odpaleniu.
    Na tłumiku (czerwona kreska) po próbie odpalenia pojawiają się kropki benzyny.
    Czyściłem gaźnik. Sitko było totalnie zapchane. Przemyłem z jednej strony. Nie udało mi się wyjąć sitka.
    Przed czyszczeniem trochę się spieszyłem z cięciem (może przegrzałem) piła w trakcie cięcia wchodziła na wysokie obroty i gasła. Na końcu od razu po odpaleniu weszła na wysokie.
    Nie mam doświadczenia.
    Coś źle złożyłem czy piła dożyła do kresu swych dni?
  • REKLAMA
  • #2 21582266
    al11
    Poziom 15  
    >>21580448
    Jak przykręcałem dekielek nad membraną, to chyba użyłem za dużo siły ale wydaje się być dokręcony.

GPT twierdzi, że brak uszczelki pomiędzy gaźnikiem i cylindrem. Załączam schemat od GPT
    Wydaje mi się, że nic nie było i obejrzałem filmik na którym też raczej nic nie ma.
    Czy jest sens kupować nowy gaźnik?

• #3 21597004
    al11
    Poziom 15  
    Jeszcze raz rozłożyłem i złożyłem gaźnik. Jest dużo lepiej nie gaśnie przy piłowaniu. Paliwo chlapie z wlotu gaźnika. Uszkodzony gaźnik?
REKLAMA