logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alphard LW800 do kolumn podłogowych - czy warto? SPL, parametry TS, alternatywy

qscgu 17 Gru 2005 21:43 875 3
REKLAMA
  • #1 2093099
    qscgu
    Poziom 34  
    Ocena: 50
    kolega prosil mnie o wyliczenie obudowy do glosnika LW800 nie wiem czemu ale koniecznie uparł sie na firme alphard, z tego co wiem to seria LW jest najbardziej udana ale moze jednak sa lepsze? i prosze zeby mi nie pisac zeby nie kupowac tego szajstwa bo to nie odemnie zalezy a jakosc alphardow znam. odrazu powiem ze najwazniejszym parametrem dla kolegi jest SPL, i teraz moje pytania:
    czy LW800 nadaje sie do konstrukcji 2 droznej? wg alpharda tak
    czy ma 90dB?
    czy parametry TS sa chociaz podobne do tych na stronie ?
    czy jest inna lepsza konstrukcja 20cm alpharda od LW800 jesli chodzi o spl?

Dodano po 18 [minuty]:

a co sadzicie o HW800 ten z pseudoestradowej polki
  • REKLAMA
  • #2 2093567
    de Virez
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    1. czy umiesz czytać?
    2. czy szukaj boli?
    3. nie niesą podobne.
    4. może STX? wiem, że ameryke odkrywam, ale szukaj jednak boli...
  • REKLAMA
  • #3 2093601
    mizgu
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Co się czepiacie alfreda lw800 o ile się nie przepłaci czyt zakupi powyrzej 30zł to to jest ekstra głośnik bije na łeb stx gdn 20/80 fakt parametry ma z kśięrzyca a sprawność 90db to o wiele przesadzili jednak w tej klasie cenowej niema konkurenta.Nadaje on się jedynie do konstrukcji przynajmnie 3way schodzi słyszalnie od 36hz (wersja 8ohm) i przytym niemuli zbytnio a obudowy już praktycznie są doświadczalnie dobrane czyt na elektrodzie
  • #4 2093927
    qscgu
    Poziom 34  
    Ocena: 50
    de Virez: a ty zas swoje!! doczytaj post zanim bedziesz pisal takie idiotyzmy!!

"nie wiem czemu ale koniecznie uparł sie na firme alphard" jakby to odemnie zalezalo to bym nie wybieral alpharda a to ze LW jest najlepsza to wiem z wlasnego doswiadczenia bo testowalem wiekszosc glosnikow alpharda
REKLAMA