logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiennik dla GDWT 8-150-8-PJ do 60 zł - Tonsil czy inna marka?

Trenton 17 Gru 2005 22:02 1130 6
REKLAMA
  • #1 2093177
    Trenton
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Witam!
    Mam pytanie jaki wysokotonowy mozna zastosowac zamiast GDWT 8-150-8-PJ jakaś tubka albo dreiverek,może coś z tonsila? Powiedzmy cos do 60 zł.Czy jest to raczej niemozliwe w tym przedziale cenowym?Z góry dziekuje za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 2094289
    Trenton
    Poziom 18  
    A tak przy okazji.Wiem że dla niektórych to pytanie jest błache ale prosze o wyrozumiałość. Co to są racki? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2094382
    motykami
    Poziom 18  
    Ocena: 530
    witam racki są to tak jakby obudowy do złozenia róznych urzadzen estradowych typu: pogłos, korektor graficzny, kompresor (limiter) koncówki mocy i wiele innych. Racki są bardzo wygodne gdy musimy korzystać z wielu z tych urzadzen i wtedy wkręcamy sobie poszczególne urzadzenia do racka według potrzeby. Jest to wygodne przy pracy jak i w transporcie. A co do tego wysokotonwca to radze poszukać cos z ofertu STX www.stx.pl produkują oni wmiare niedrogie a zarazem wmiare dobre głosniki.

Pozdrawiam motykami
  • REKLAMA
  • #4 2094494
    Trenton
    Poziom 18  
    Wysokotonowiec którego podałem to właśnie stx ale dziękuje za odpowiedz na pytanie co to są racki :-) Szukam czegoś z wyższej półki niż STX ale nie wiem czy kupie coś w cenie dla mnie realnej i czegoś co można ciąć niżej niż 3500 Hz. A tak apropo to firma stx robi dobre głośniki ale niskotonowe,średnie i wysokie to już gorzej im idzie.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2094925
    CJ_Basseer
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    Do 60zł powinienes dostac jakies tubki tonsila... tylko ze podzial tez minimum 3500Hz
    Poszukaj na allegro;]
  • #7 2098957
    Trenton
    Poziom 18  
    Czy wszystkie wysokotonowe tubowe tonsila maja te 100 db bo potrzebowałbym głośnik wysoko tonowy 8 0hm 98 db ale tam nie ma, a jednak tonsilek to tonsilek :-) Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano zamiennika wysokotonowego głośnika GDWT 8-150-8-PJ w cenie do 60 zł, najlepiej tubki lub drivera, ewentualnie z oferty Tonsila. Wskazano, że w tym przedziale cenowym znalezienie odpowiednika o parametrach niższych niż 3500 Hz podziału częstotliwości jest trudne. Zaproponowano rozważenie produktów firmy STX, choć ich wysokotonowe głośniki są oceniane jako słabsze w porównaniu do niskotonowych i średniotonowych. Alternatywnie polecono modele TVM Acoustics, np. ARV-104-04-8. W ofercie Tonsila dostępne są tubowe wysokotonowe głośniki w cenie do 60 zł, jednak większość ma czułość około 100 dB i podział od 3500 Hz wzwyż. Zwrócono uwagę na brak w ofercie Tonsila głośników 8 Ω o czułości 98 dB, co może być istotne przy doborze. Dodatkowo wyjaśniono pojęcie racków jako obudów do montażu urządzeń estradowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA