logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki kompresor do garażu: klucz udarowy, piaskowanie, malowanie – parametry, modele

IgorPi 20 Cze 2025 10:05 228 4
REKLAMA
  • #1 21584461
    IgorPi
    Poziom 6  
    Cześć,
    Szukam kompresora do garażu, który będzie mi służył do obsługi narzędzi pneumatycznych, jak np. klucz udarowy, piaskowanie, malowanie natryskowe itp. Nie będzie on używany profesjonalnie, czyli cały czas pod obciążeniem. Raczej doraźne prace i obróbka pojedynczych elementów karoserii lub odkręcenie paru śrub.

Jaka pojemność zbiornika i wydajność będzie wystarczająca, żeby spokojnie robić takie rzeczy? Olejowy czy bezolejowy? Ilu tłokowy? Ile bar? Macie może konkretne modele warte polecenia?

Miałem nadzieję, że więcej niż 1300 zł nie będę musiał wydać, mógłbym kupić używkę, lecz musiałbym wiedzieć, na co zwracać uwagę przy zakupie.

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21584596
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1604
    Do 1300zł to kupisz jedynie do okazjonalnego malowania. Do niczego innego nie będzie się on nadawał.
  • REKLAMA
  • #3 21584717
    IgorPi
    Poziom 6  
    Po wiadomości Dioda52 i powyższej odpowiedzi domyślam się, że piaskowanie to za gruby temat na moje możliwości. Mogę prosić o jakieś rekomendacje kompresorów zgodnie z moimi wymaganiami poza piaskowaniem?
  • REKLAMA
  • #4 21584731
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1604
    Nie masz tutaj wyboru, w tej cenie kupisz 100l kompresor i tyle. Firma dowolna bo to jedna produkcja tyle że inne naklejki.
  • #5 21584882
    Inkwizycja
    Poziom 30  
    Ocena: 415
    Zacznij od tego jakiej maksymalnej mocy jesteś w stanie podłączyć urządzenie do instalacji elektrycznej żeby zabezpieczeń "nie wywaliło" . Później szukaj kompresora.
REKLAMA