logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja map COMAND 2.0 Mercedes CLK W208 2000 – najnowsze dostępne opcje

JarekJezier 20 Cze 2025 20:33 495 1
REKLAMA
  • #1 21584982
    JarekJezier
    Poziom 1  
    Witam szanownych użytkowników. Mam problem z modernizacją starego systemu nawigacji w samochodzie, a mianowicie: COMAND (Mercedes CLK W208 2000 r.).
    Auto jest wyposażone w oryginalny system COMAND (prawdopodobnie wersja 2.0) i zależy mi na zachowaniu pełnej oryginalności pojazdu – nie chcę wymieniać radia, ramki ani dodawać zewnętrznych urządzeń. Chciałbym jedynie zaktualizować dane map, o ile to jeszcze możliwe, do najnowszej dostępnej wersji kompatybilnej z tym systemem.

Mam świadomość, że COMAND 2.0 korzysta z płyt CD (lub DVD, zależnie od wersji) i że ostatnie oficjalne aktualizacje były wypuszczane przez TeleAtlas/Navteq około 2012 roku. Niestety, ciężko mi znaleźć rzetelne źródło aktualnych płyt lub obrazów ISO. Czy istnieje możliwość dogrania współczesnych danych (np. POI, nowe drogi) do istniejących obrazów map? Pozdrawiam i za każde rady dziękuję z góry.
    ~Jarosław.
    AI: Czy jest Pan w stanie potwierdzić dokładną wersję systemu COMAND zainstalowanego w Pana samochodzie (np. 2.0, 2.5, itp.)? Informacja ta pomoże doprecyzować, jakie mapy i aktualizacje są kompatybilne z danym urządzeniem.
    COMAND 2.0
    AI: Jaka wersja map jest obecnie zainstalowana w systemie (jeśli udało się to ustalić)? Dzięki temu łatwiej będzie określić, czy dostępne są nowsze aktualizacje i czy warto ich szukać.
    Nie jestem w stanie tego ustalić. Samochód kupiony został w 2000 roku i od tego czasu nic nie zmieniałem.
  • REKLAMA
REKLAMA