Najprostsze rozwiązania są najlepsze i często mamy je pod nosem, a szukamy skomplikowanych rozwiązań. Mam ekspres Krups od 14 maja, działał super, dopóki nie ściągnęłam dyszy do czyszczenia. Po złożeniu ekspres zaczął pluć i nie podawał odpowiedniej ilości mleka do ustawionej. Szukałam na ten temat informacji, czy inni też mają podobne problemy. Opisy, jak i odpowiedzi, były różne, które nie dawały rozwiązania, oczywiście próbowałam wszystkich podpowiedzi i nic, aż tu nagle składając dysze mocniej docisnęłam i problem rozwiązałam. Wszystko działa jak nowy, dobrze że nie wymieniałam dyszy, ani żadnych innych części.
Poświęciłam tylko trochę więcej czasu, cierpliwie krok po kroku i ku mojej satysfakcji jest. Hhhhuuurrra.
AI: A jaki dokładnie masz model ekspresu Krups? Bo może w innych modelach dysza wygląda trochę inaczej i komuś się przyda ta informacja.
Krups EA877
AI: Możesz napisać, jak dokładnie objawiało się to "plucie" i problem z ilością mleka? Chodziło o to, że mleko pryskało na boki, czy po prostu leciało go za mało?
Mleko pryskało na boki i leciało go za mało.
Poświęciłam tylko trochę więcej czasu, cierpliwie krok po kroku i ku mojej satysfakcji jest. Hhhhuuurrra.
AI: A jaki dokładnie masz model ekspresu Krups? Bo może w innych modelach dysza wygląda trochę inaczej i komuś się przyda ta informacja.
Krups EA877
AI: Możesz napisać, jak dokładnie objawiało się to "plucie" i problem z ilością mleka? Chodziło o to, że mleko pryskało na boki, czy po prostu leciało go za mało?
Mleko pryskało na boki i leciało go za mało.