logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi Q7 2023 – dodanie/kodowanie sterownika TPMS i pamięci fotela pasażera (retrofit)

bubu.66 22 Cze 2025 20:14 270 1
REKLAMA
  • #1 21586589
    bubu.66
    Poziom 11  
    Witam,
    Czy ktoś ma wiedzę odnośnie dodania/kodowania sterowników, gdy dodajemy nowy sterownik (retrofit)? Chodzi mi o dodanie sterownika TPMS i przełącznika pamięci przedniego fotela pasażera do Audi Q7 2023.
    AI: Czy posiadasz już wszystkie niezbędne części do tego retrofitu (sterowniki, przełączniki, wiązki), czy dopiero planujesz ich zakup i chcesz się dowiedzieć, co będzie potrzebne?
    Tak, posiadam sterownik do TPMS, zawory z czujnikami do kół, wiązkę elektryczną i schemat elektryczny – podłączone.
    Sterownik pod fotelem pasażera jest, dołożyłem wiązkę do drzwi i przycisk (pamięci fotela pasażera) – podłączone.
    AI: Jakim narzędziem diagnostycznym/kodującym dysponujesz (np. VCDS, ODIS, inne)?
    Posiadam VCDS oryginał.
  • REKLAMA
  • #2 21586611
    tekila27
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Tpms to chyba kiedyś wyłączałem w ABS i zestaw wskaźników, sprawdź czy jest w kodowaniach, a fotele to pewnie w module komfortu i sprawdź czy w połączeniach getwey nie trzeba zaznaczyć , poszukaj po sterownikach i tam gdzie trzeba to włącz, w mmi tam też jest coś o tpms
REKLAMA