logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urządzenie wielofunkcyjne laser kolor z duplexem, tanie tonery, druk mimo braku toneru

Piotrek666 25 Cze 2025 10:02 495 2
REKLAMA
  • #1 21588865
    Piotrek666
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich forumowiczów

Szukam urządzenia wielofunkcyjnego do domu/biura

Wymagania to:
    - Skaner (urządzenie wielofunkcyjne w końcu)
    - Drukowanie w kolorze - Laser
    - Drukowanie obustronne duplex

Niby prosta sprawa ale oprócz podstaw to mam dwa jeszcze wymogi

1. Drukarka ma drukować choćby miała kolizję z ciężarówką i połowę bębna jej urwało. Przerabiałem chyba Canon (niestety niepamiętam modelu) który to nie pozwalał skanować bo u@#$@ toneru nie było!

2. Dobrze by było żeby tonery były w miarę przystępne cenowo - oglądałem brother`a (do 2k pln) i tam 460zł za jeden kolor

Drukowanie po wifi i z telefonu to dodatkowy plus!

Wiem że temat jest oklepany, ale lepiej zapytać ponownie niż wyrzucać kolejną drukarkę przez okno w akcie frustracji.

Jeśli chodzi o własne doświadczenie to mogę podzielić sie opinią na temat
    HP LASERJET pro MFP M428fdw

Czołg który drukuje nawet jak toner jest pusty - wywala komunikat że trzeba wymienić toner i drukuje puste kartki. Brzmi głupio ale przerabiałem niejedną tępą drukarkę która miała jeszcze kupę atramentu czy proszku i nie chciała drukować bo wskoczył limit i dziękuję kup toner/atrament

Niestety miałem częste problemy z drukowaniem po wifi - nie znajdowało drukarki. problem dotyczył jednego głównie komputera (usuń i zainstaluj ponownie) i pod koniec współpracy, również telefonu (nie znajdował urządzenia). Ten błąd uważam że trzeba zwalić na windows`a, i na telefon. Bo mój laptop nie miał żadnych problemów z wysyłaniem dokumentów do druku.

No i nie polecam również skanowania z podajnika - częsty komunikat to "wystąpił błąd i skanowanie nie powiodło się"

Za wszelkie błędy ortograficzne i brak poprawnej polszczyzny przepraszam
    Z uszanowaniem Piotrek
  • REKLAMA
  • #2 21588988
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1844
    Piotrek666 napisał:
    Szukam urządzenia wielofunkcyjnego do domu/biura

Wymagania to:
    1. Drukarka ma drukować choćby miała kolizję z ciężarówką i połowę bębna jej urwało.

Z uszanowaniem Piotrek

Nie ma takiego.
    Oczekujesz poważnej porady to pisz poważnie i z sensem.
    A co do cen tonerów Brother - każdy firmowy jest drogi, zobacz ile kosztują zamienniki.
  • Pomocny post
    #3 21591375
    povazhn
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    HP Color LaserJet Pro MFP M277 series
    Drukarka wielofunkcyjna laserowa (kolor) HP M577
    HP Color LJ MFP M477fdn drogi fuser (naprawa)
    Drukarka wielofunkcyjna laserowa (kolor) HP CM2320fxi stara, no porządna
    Drukarka wielofunkcyjna laserowa HP M475DN
    Drukarka HP Color LaserJet Pro MFP M476dn
    Urządzenie wielofunkcyjne KOLOR HP LJ M570dn
    Drukarka wielofunkcyjna laserowa HP LaserJet Enterprise M577dn
    Cena wkładów (w zależności od tego, od kogo kupujesz) wynosi 100–200+ (jaka jest pojemność tonera) zł,

Dodano po 4 [minuty]:

Piotrek666 napisał:
    1. Drukarka ma drukować choćby miała kolizję z ciężarówką i połowę bębna jej urwało. Przerabiałem chyba Canon (niestety niepamiętam modelu) który to nie pozwalał skanować bo u@#$@ toneru nie było!

niemożliwe
REKLAMA